ÅSERAL: Skisentrene Bortelid, Eikerapen og Ljosland ber nå til høyere makter om væromslag, for å forhindre ytterligere tap.

Mildværet og snømangelen har blant annet ført til at Svein Kåre Retterholt ved Bortelid skisenter foreløpig ikke har fått åpnet Alpinbakken. Nå håper han at dette vil la seg gjøre neste helg. Blir åpningen utsatt til månedsskiftet risikerer han å tape minst en million kroner, melder Lindesnes Avis.

At alpinbakken ikke har vært åpen i romjulen har vært kritisk, da det ofte er i denne perioden skisenteret har høye inntekter og besøkstall.

Også Eikerapen frykter inntektstap. De har foreløpig ikke merket så mye til tapet, men daglig leder Finn Olav Hauge tror mildværet kan bli et problem om ikke skisenteret får åpnet i løpet av januar.

Likevel optimist

– Jeg har ingen klare tall på hvor mye penger som er gått tapt så langt denne sesongen, eller hvor mange penger som ble tjent i forfjor på denne tiden, sier Oddmun Ljosland ved Ljosland Alpinsenter til Lindesnes Avis. Han ser likevel positivt på situasjonen og regner med pengene kan tjenes inn igjen.

– Denne sesongen kommer mange til å bruke Ljosland alpinsenter i påsken, mener han.