KRISTIANSAND: I postsendingen, som ble stoppet ved tollvesenets kontrollhall på Gardermoen i september i fjor, fant tollerne om lag 30 gram marihuana og ett gram hasj. Narkotikaen var adressert til 19-åringen i Kristiansand, og politiet hadde dermed ikke de store problemene med å pågripe mannen.

I avhør la 19-åringen alle kort på bordet, og innrømmet også smugling han ikke var mistenkt for. Ved to anledninger et par måneder i forveien hadde han nemlig klart å innføre både marihuana og hasj gjennom posten.

Fant emballasje

Den første postsendingen mottok mannen i juli i fjor. Denne inneholdt 32 gram marihuana. Også i august mottok han narkotika fra Canada. Da fikk 19-åringen innført om lag 28 gram marihuana og tre gram hasj. De to pakkepostemballasjene ble senere funnet i mannens hjem, ifølge dommen fra Kristiansand tingrett.

19-åringen tilstod smuglingen også i tingretten da saken ble behandlet fredag. Retten betegner mengden narkotika som ikke-ubetydelig, men har valgt å gi mannen betinget fengselsstraff på 90 dager, samt en bot på 5000 kroner.

«Hensett til mengden av innført narkotisk stoff og videre tatt i betraktning at denne er innført ved tre forskjellige anledninger, tilsier derfor som et klart utgangspunkt at siktede må ilegges en ubetinget reaksjon av en viss varighet», heter det i dommen.

Full rabatt

Fordi mannen tilstod to forhold som han ikke var mistenkt for, fikk han imidlertid full tilståelsesrabatt. Uten tilståelsen ville dommen ha blitt ubetinget.

«Retten er, under meget sterk tvil, kommet til at en betinget fengselsstraff vil være forsvarlig å anvende i nærværende sak», skriver tingretten.

Også mannens lave alder ble avgjørende da straffen ble fastsatt. Straffen er i samsvar med aktors påstand.