BYKLE: Politiet fikk klokken 14.30 lørdag melding om et snøskred i alpinbakken på Hovden. Skredet ble utløst like ovenfor et av t-trekkene midt i bakken.

— Vitner har forklart at to personer befant seg i området da skredet gikk. En av disse ble tatt av snøskredet, men ble reddet ut med en gang. Det er ingenting som tyder på at flere befinner seg under snøen, men dette vil vi undersøke nærmere, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt.

Skredet skal ifølge Austad være rundt 50 ganger 50 meter stort, og rundt 60 centimeter dypt.

— Det er ikke snakk om et veldig stort skred, men det er stor fare for nye skred i området, sier han.

De to som befant seg i området var begge gutter, og 17 og 18 år gamle. Begge er fra kristiansandsområdet. 17-åringen ble tatt av skredet kom seg ut på egen hånd. Han ble ikke fysisk skadet i skredet.

Etter et kort opphold hos skipatruljen kunne begge forlate skisenteret i fin form.

Les også: - Snøen sprutet over skuldrene mine

Lavinehund på vei

Søkearbeidet ble ledet av politiførstebetjent Dag Hovden ved Valle og Bykle lensmannskontor.

— Vi har nå avsluttet søket og er sikre på at ingen andre befinner seg under snøen i rasområdet, sier Hovden til fvn.no.

Røde Kors, skipatruljen ved Hovden skisenter og politiet søkte gjennom rasområdet lørdag ettermiddag. Det ble også benyttet en lavinehund for å sjekke om flere lå under raset. Søket ble avsluttet i 17-tiden lørdag.

Ifølge Hovden gikk skredet like bak t-trekket mellom Nåløyet og bratthenget. Skredet gikk utenfor løypetraseen, og ble trolig forårsaket av de to som befant seg i området.

Har stengt stolheistrekket

Det gikk også et skred tidligere i dag i samme område, men dette skal ha vært noe mindre. Stolheisen er nå stengt.

— Vi har stengt stolheisen slik at folk ikke kommer opp på toppen. Det er i dette området rasfaren er, sier Hovden.

Har du bilder eller video av skredet? Send det til oss på e-post: tips@fvn.no. SMS/MMS kan sendes til 1985 med kodeord FVTIPS .