EVJE OG HORNNES AUENSNESETI sommer blir det et bredt samarbeid mellom mineralparken og reiselivet i nedre Setesdal. Vegard Hansson (34) fører farens, Arnar Hanssons, livsverk videre. Hansson er glad og stolt over at han nylig ble tildelt Evje og Hornnes kommunes «Grønn Pris» for hageanlegget og forskjønningen av uteområdet til Setesdal Mineral Park. Nå forbereder Hansson sesongstart. Fædrelandsvennen var tilstede inne i utstillingshallene, «gruvegangene», tirsdag kveld da Hansson og to hjelpere reiste en kjempestor krystall av kalsitt. Den veier fire tonn, kommer fra kalkgruvene til Norcem i Brevik og blir enda en attraksjon inne i hallene. Når denne blir vasket og polert, vil det være rart å tenke på at dette er råstoff til sement. BOBILCAMP.

Utenfor hallene vil det komme mye nytt. Den største nyheten blir en bobilcamp med 55 plasser.— Denne vil få et sterkt preg av stein og mineraler. Blant annet vil stedsanvisningen bli markert med høyglanspolerte nummerskilt av stein, sier han. Her skal investeres mellom fire og fem millioner kroner, opplyser Hansson. Bobilcampen åpner 22. juni.- Vi skal også sette opp et gammelt setesdalshus fra 1700-tallet der folk skal kunne få overnatte i enn atmosfære av gammel tid, sier Hansson. SOMMERMARKED.

Ute i hagen vil det komme enda mer beplantning, samt en mengde hagemøbler av stein. Også badestranden skal forbedres.- Første helgen i juli skal vi ha et stort sommermarked. Vi har til nå 50 forskjellige utstillere fra nedre Setesdal. Vegusdal Gjestegård, Troll Activ, Gocart-banen, Evje og Hornnes kommune med flere vil bli sentrale sammen med Setesdal Mineral Park selv.- Vi skal ha dette som et utstillingsvindu for nedre Setesdal. sier Vegard Hansson. LIKEVERDIGE.

Markedsføring for øvrig skal skje i tett samarbeid med Troll Activ og Gocart-banen, samt Nedre Setesdal Reisetrafikklag.- Vi er likeverdige parter, sier Vegard Hansson. Dermed er det tidligere anstrengte forholdet mellom Setesdal Mineral Park og Evje og Hornnes kommune et tilbakelagt stadium. Setesdal Mineral Park samarbeider også med Color Line. I fjor gjestet 40.000 mennesker Setesdal Mineral Park. Det er Hansson veldig godt fornøyd med.- Det er en økning på 12 prosent, sier han. CRUISE.

En del av dem som besøkte mineralparken i fjor var passasjerer fra cruiseskip som gjestet Kristiansand. I år er det ifølge Hansson ventet 66.000 cruisepassasjerer til Kristiansand. Han håper å få en god del av disse til å ta en tur til Setesdal Mineral Park. Fra 9. mai er parken og utstillingene åpne for alle.Tekst: Johs. Bjørkeli johs.bjorkeli@fvn.no - 90 06 47 70