— Alfheim fortalte kun at det hadde vært en skade i bakdør og bakskjerm. Han spilte et skuespill for å bli kvitt et problem. Det var tilfeldigheter og litt flaks som gjorde at vi fikk kjennskap til forhistorien, sier daglig leder ved Agder Bilsenter, Tobias Tangen til BA.

Øyvind Alfheim jobber i Bil & Invest på Nesttun i Bergen. I dette tilfellet solgte han bilen som privatperson.

Det er ikke første gang denne bilen er blitt solgt i samme tilstand uten å fortelle dette til kjøperen. Tommy Valle kjøpte bilen i november i 2004, og måtte gå til retten for å få kjøpet hevet. Bil & Invest, som da stod som selger av bilen, ble dømt til å ta bilen tilbake og dekke saksomkostningene.

Nå er altså den kondemnerte luksusbilen solgt på ny.

— Alfheim opptrådte som privatperson. Han hadde salgsmelding på at bilen var overført fra Tommy Valle. Jeg har aldri opplevd lignende, sier Tangen ved Agder Bilsenter til BA.

Det var da Agder Bilsenter la ut Audien på finn.no, at Tangen fant ut at bilen ikke var helt som forventet.

— Jeg ble tipset av en som gjorde meg oppmerksom på alle presseoppslagene det hadde vær om bilen, og at det hadde vært rettssak. Alfheim hadde ikke sagt noe. Det var lite klokt, sier Tangen.

Alfheim ordnet opp for seg, og Agder Bilsenter har nå solgt Audien etter å ha satt prisen ned fra 569 000 til 499 000 kroner på grunn av skaden. Men Tangen synes saken er skremmende.

— Vi ville havnet i en klemme om vi hadde solgt bilen videre uten å ha gitt korrekte opplysninger om forhistorien, avslutter Tobias Tangen.