AUDNEDAL: AMK meldte til politiet klokken 07.26 om at det hadde vært en trafikkulykke ved Byremo.

Glatt føre

— Først skal en mindre personbil ha kjørt av veien etter at den ikke klarte å manøvrere seg gjennom en glatt sving. Like etter skal en lastebil fra Posten ha kjørt utfor i samme sving, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Per Lauvnes, til fvn.no.

Etter det fvn.no kjenner til var bilføreren i grøfta og på vei opp fra bilen da han ble truffet av lastebilen som kjørte utfor på nøyaktig samme sted. Bilføreren holdt på å vente på en redningsbil da lastebilen havnet utfor.

Hardt skadet

Det skal være svært glatt i området. Lastebilsjåføren er sendt med luftambulansen til Sørlandet sykehus Kristiansand. Vedkommende er betegnet som hardt skadet, men ikke livstruende.

Føreren av personbilen er også kjørt med ambulanse til Sørlandet sykehus Kristiansand. Etter det fvn.no kjenner til skal bilføreren ha pådratt seg flere beinbrudd som følge av sammenstøtet.

Veien stengt

En kranbil er blitt varslet for å få kjøretøyene opp fra veien. I ettertid skal det ha blitt strødd i området, ifølge brannvesenet.

— I 11-tiden begynte politiet med trafikkdirigering ved ulykkesstedet. Lastebilen er svært tung, så det tar tid, sier operasjonsleder.

Veien skal være stengt i begge retninger. Dette er en sidevei som ligger nord for Grindheim og sør for riksvei 42. Forsinket post

Lastebilen var på vei med post til Byremo postdistribusjon da den kjørte utfor. Pakker og øvrig post vil bli et døgn forsinket, mens aviser, A- og B-poster er kommet fram.

— Vi er glade og lettet over at det etter forholdene står bra til med postsjåføren som ble skadet i utforkjøringen. Han er nå tatt godt vare på ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Fra vårt ståsted er også grunn til å gi ros til postansatte og andre som kom til ulykkesstedet rett etter ulykken. De postansatte var på veg til jobb, og har opptrådt på en god måte i en dramatisk situasjon, forteller informasjonssjef Eivind Rossen i Posten, i en pressemelding.

Fvn.no følger saken