KRISTIANSAND: Dette oppdaget han ikke før han hadde spist tre stykker.

— Jeg synes de var noe store, og stusset litt over at de kom med plasthansker i pakken, sier mannen. Han ønsker å være anonym.

Han var på ferie sammen med sin kone hos Ann-Kristin Birkenes i Vågsbygd, da han fredag fikk skikkelig tannpine og bestemte seg for å besøke tannlegen. Her fikk han skrevet ut resept på antibiotika, som han hentet på Vitus Apotek i Gyldenløvesgate.

Elefanttablett

— Jeg kom sent hjem den dagen. Rett før sengetid, sa han «jeg skal bare ta en elefanttablett til før jeg legger meg», sier Birkenes.

Hun ble nysgjerrig og ba om å få se på pakken. Da fant hun ut hva som var galt.

Vedkommende hadde fått resept på legemidlene Apocillin og Flagyl, men hadde altså fått Flagyl i vaginalform i stedet for vanlig tablett.

— Vi ringte legevakten, der holdt de på å le seg i hjel. De fortalte oss at dette heldigvis ikke var farlig, sier Birkenes.

Men skummelt var det.

— Man må kunne stole på profesjonelle. Tenk om du dro til et fremmed land og ikke visste hvilken medisin du fikk, sier han.

Beklager

På apoteket legger de seg flate.

— Vi kommer til å skrive feilrapport på dette, vi må skjerpe alle ledd. Egentlig skal kontrollen være vanntett, sier farmasøyt Tulla Sveindal på Vitus.