ARENDAL: — Vi har ikke fått inn flere tips, og vi har ikke flere opplysninger å gå etter. På familiens ønske skal vi søke i Langsevannet, men det kan vi først gjøre når isen går, forklarer politiførstebetjent Marit Buaas ved politiet i Arendal.

Håkon Andreassen har vært savnet siden 2. juledag. Han forlot hjemmet sitt på Myra i Arendal, og siden har ingen sett ham.

— I begynnelsen var det leteaksjon med helikopter, hunder og manngard, men dette var resultatløst, sier Buaas.

Andreassen hadde ikke mobiltelefonen med seg da han gikk fra hjemmet.

Søknad avslått

Politiet har søkt Post og Teletilsynet (PT) om mobilsporing, men dette er blitt avslått siden politiet ikke mistenker at noe straffbart har skjedd.

— Andreassen hadde ikke med seg pass, og det har heller ikke vært bevegelse på bankkontoen hans, forteller Buaas.

— Har han omkommet?

— Det vil ikke jeg spekulere i, vi har alle muligheter åpne.

Langsevannet ligger ifølge Buaas ikke langt fra hjemmet til Andreassen.

— Det er en mulighet at han har gått gjennom isen. Det var veldig kaldt den natten, og vannet kan ha fryst på igjen, før vi startet leteaksjonen. Han ble ikke meldt savnet av familien før dagen etter, sier Buaas.

Sønnen til Håkon Andreassen var i forrige uke ute i Agderposten. Espen Andreassen reagerer på avslaget fra PT om mobilsporing.

Ønsker sporing

— Dette er virkelig ikke noe greit, og enda verre blir det når en føler at man ikke får den hjelpen man trenger til å finne ut av dette. Sporing av mobiltelefonen kunne kanskje gitt oss svar, spesielt siden han slettet anropsloggen før han dro, sier Espen Andreassen.

Han har vanskelig for å skjønne at politiet kan utelukke at det har skjedd noe kriminelt med faren, siden han er sporløst borte.

— Jeg har ingen grunn til å tro at min far har gjort seg noe. Han var ikke typen til det, sier Andreassen.

Espen Andreassen tror at faren har reist et sted for å være alene for å slippe eventuelle problemer han måtte ha.

— Når han så har sett hvor store ressurser som er brukt på å finne ham, tror jeg ikke han tør komme tilbake, sier Espen.

Ifølge politiet er det ikke kommet inn flere tips etter at Espen gikk ut i Agderposten for å snakke om saken.