FVN.NO HONORERER TIPS SOM BLIR BRUKT. Tips oss dersom du vet noe om saken:

e-post: nyheter@fvn.no | mms/sms: FVTIPS til 1985 | telefon: 800 81 300

**Bildeserie:

Se bildeserie fra Handelsbankens overvåkningskamera**

KRISTIANSAND: — Jeg så at raneren hadde en revolver under jakka, men rakk aldri å tenke på at det kunne være farlig å springe etter ham. Når jeg nå er tilbake på åstedet er det ikke fritt for at jeg er skjelven, sier Christopher Young.

Industriarbeideren ved Kristiansand Jernstøperi er politiets nøkkelvitne etter gårsdagens dramatiske ran av Handelsbanken i Kristiansand.

Han er imidlertid ikke selv overbevist om at 21-åringen som politiet pågrep ved 16-tiden er riktig person.

- som en film

— Jeg trodde jeg var kommet midt opp i en filminnspilling, da jeg så to personer komme løpende ut av banken for så å søke dekning bak noen biler. Sekunder etter kom en maskerte person ut med en revolver i hånden. Han løp rett på meg.

23-åringen forteller at han etter sammenstøtet ikke rakk å tenke noe annet enn at det var best å ta opp forfølgelsen. Innerst inne i parkeringshuset i Vestre Torv rett over gata, forsvant raneren inn gjennom en dør.

Handlingslammet - Jeg fulgte etter, men gikk feil vei inne i trappehuset. På vei opp trappa igjen står jeg plutselig ansikt til ansikt med ransmannen, som nå har tatt av seg finlandshetta. Jeg visste plutselig ikke hva jeg skulle gjøre. Det eneste jeg klarte å si var «hei». Raneren hilste tilbake, svarte «hei» og stakk så av.

— Jeg ble stående helt perpleks i noen sekunder. Jeg valgte å hjelpe en eldre dame med rullator, som trengte hjelp til å åpne døren, sier Christopher Young.

Etter å ha gjenvunnet fatningen løp 23-åringen ut på gata, der væpnet politi allerede var på plass. Raneren var imidlertid forsvunnet.

- Er i tvil

23-åringen satt i går i avhør på politihuset i til sammen fem og en halv timer. Nå frykter han at politiet har pågrepet feil person.

— Gang på gang ba politiet meg om å se på fotografier av personer, men jeg kunne ikke si at noen av dem var raneren. Jeg håper jeg tar feil, men tror faktisk den ordentlige raneren ennå er på frifot, sier Christopher Young, som er den eneste som har sett ranerens ansikt.

Nekter

  • Hvor sikre er dere på at det er 21-åringen som står bak ranet?

— Det er åpent. Utgangspunktet var at vi hadde skjellig grunn til å pågripe mannen på bakgrunn av de opplysningene som hadde kommet fram i den foreløpige etterforskningen. Han nekter, men det betyr ikke at han er sjekket ut av saken, sier etterforskningsleder Leif Vagle.

Mannen ble pågrepet uten dramatikk i sin leilighet på Oddemarka omkring klokken 16. Han satt i avhør i flere timer.

Politiet i går kveld ut med bilder fra overvåkningskameraet i banken. Politiet oppfordrer folk til å melde fra hvis de har opplysninger. Dette kan tyde på at politiet har pågrepet feil mann.