KJEVIK: Lars Greibesland (13) har i tre uker vært på besøk hos sine besteforeldre i Søgne og Byglandsfjord. I dag bar turen tilbake til New York, hvor han bor til vanlig. Flere flyplasser i Europa var i dag preget av kaos og kansellerte flyavganger, men foreløpig har alt gått som normalt på Kjevik . Ingen av de utenlandsreisende fvn.no snakket med virket spesielt urolig for å fly, heller ikke unge Greibesland, som såvidt hadde hørt om dagens hendelser.

— Det har jeg ikke tenkt noe på egentlig. Hvis det tar litt ekstra tid i sikkerhetskontrollen gjør ikke det noe, i USA tar det jo alltid litt tid sier Lars og trekker på skuldrene.

Besteforeldrene har ikke vært bekymret over å sende barnebarnet avgårde, selv om både England og USA har skjerpet flysikkerheten i dag etter avsløringen av bombeplanene på Heathrow.

— Nei, vi hørte såvidt noe om det på nyhetene, men har ikke tenkt noe særlig over det. Det viktigste for oss er at han blir tatt godt vare på av de som har "jeg reiser alene"-systemet, sier bestefar Odd Fjell fra Søgne.

Som innbygger i New York opplevde Lars terrorhandlingene i 2001 på nært hold, men hendelsene har ikke gjort ham redd for å fly. Lars sin far er brannmann i New York og var med i redningsarbeidet i ruinene av tvillingtårnene for fem år siden.

— Jeg tenkte på det av og til etter det skjedde, men jeg har aldri vært redd når jeg er ute og flyr, sier Lars.

En annen amerikaner, som er på vei tilbake til New Hampshire, tar nyheten om terroraksjon i England med knusende ro.

— Å, sier du det?, sier Thomas Knutsen når han får høre om dagens flykaos på Heathrow.

Som amerikanere flest er han vant til strenge sikkerhetskontroller, og forberedt på at det kan ta lang tid. Han er heller ikke særlig bekymret over terrorhandlinger i luften.

— Vel, det som skjer det skjer. Det er jo ikke noe jeg kan gjøre med uansett, sier Knutsen og smiler.