GJERSTAD/KRAGERØ: I tillegg ble en 21 år gammel kvinne fra Stavanger, en 51-årig kvinne fra Oslo og en kvinne fra Akershus kjørt til Sørlandet sykehus i Arendal for behandling.

For tre av de involverte, deriblant ekteparet fra Kristiansand, er tilstanden onsdag morgen stabil og ikke livstruende. De tre er fortsatt til behandling ved sykehus, den ene av dem ved intensivavdelingen, melder akuttmottaket.

Den kraftige kollisjonen skjedde på E18 ved Bråtvassdalen, rett over grensen til Telemark. Fire biler var involvert i sammenstøtet, som skjedde rett før klokken 17.00 tirsdag ettermiddag.

— Ulykken skjedde da den ene bilen kom over i motsatt kjøreretning. Den frontkolliderte med en møtende bil. Tre andre biler kjørte inn i de to andre, sier operasjonsleder Bernt Ingebrigtsen ved Telemark politidistrikt til fvn.no.

Årsaken til frontkollisjonen er ifølge politiet foreløpig uklar.

— Det er for tidlig å si. Biltilsynet og ulykkeskommisjonen har vært på stedet. Vi må avhøre de involverte før vi kan komme med en konklusjon, sier Ingebrigtsen.

Ambulanser, legehelikoper og brannnbiler fra både Agder og Telemark var raskt på stedet. E18 var stengt i flere timer mens oppryddingsarbeidet pågikk.