OSLO: Streiken førte i første rekke til problemer med installering av bredbånd og ADSL-linjer. Forhandlingsresultatet skal ut til uravstemning blant forbundets rundt 2.500 medlemmer.

– Vi har hatt forhandlinger hele helgen, og mandag kveld kom vi fram til en løsning da vi fikk de siste punktene på plass. Arbeidet blir gjenopptatt tirsdag, sier forhandlingssjef Oskar Rønbeck i NHO til NTB.

Forhandlingsleder Jan Olav Andersen i EL & IT Forbundet er godt fornøyd med resultatet etter en prosess som han betegner som vanskelig.

– Før vi kom i konflikt viste motparten liten vilje til å snakke om noe som helst. Etter at de henvendte seg til oss før helgen for å se om det var mulig å gjøre et nytt forsøk, har holdningen vært en annen. Det ble vist vilje til å snu hver stein, og resultatet ble godt på flere områder, sier Andersen til NTB.

Uenigheten har ikke først og fremst dreid seg om lønn. Blant de vanskeligste sakene har vært arbeidstid, pensjon, avtalevilkår for bedrifter som selges ut av Telenor og tiltak for å forhindre sosial dumping.