VENNESLA: — Jeg vil be alle tenke seg meget nøye om før de på noen måte hjelper til, leier ut eller inngår noen som helst avtaler som gjør det mulig for Bandidos MC South County i Kristiansand, som det følger kriminalitet i kjølvannet av, å få feiret sitt femårsjubileum, sier politimester Bjørn Hareide til Fædrelandsvennen.

APPELL.

Han sier politiet lite kan gjøre med en lovlig organisasjon.

— Derfor en appell til det sivile samfunn. Vi snakker om en klubb som det følger mye uønsket adferd med. Ikke minst ønsker vi å unngå at rivaliserende mc-gjenger kommer, og derfor ber jeg alle om å bidra til at klubben ikke vokser eller får markert seg, sier politimester Hareide.

Lensmann i Vennesla, Arne Sundvoll, sier at han fikk tips fredag om et leieforhold - og at Bandidos i realiteten sto bak.

— Men jeg som lensmann har ikke vært inne i saken. I dag skal vi forsøke å finne ut hva som kan gjøres, sier Sundvoll.

FLERE HUNDRE.

Bandidos venter flere hundre gjester til sitt femårsjubileum. Medlemmer fra både Norge, Danmark, Sverige, Tyskland og Italia har allerede meldt sin ankomst.

Bandidos holder til i Kiledalen på Mosby - og det har vært omfattende kriminell aktivitet i miljøet rundt klubben. Flere medlemmer er siktet, tiltalt og dømt for grov vold, pengeinnkreving og narkotikaforbrytelser.

Medlemmer i Bandidos på Mosby henviser til pressetalsmann Jan Tore Borgersen i Drammen for kommentarer.

- DÅRLIG GJORT.

Borgersen synes det er dårlig gjort av politimesteren å forsøke å ødelegge festen for dem.

— Vi ønsker rolige og ordnede forhold når vi leier et lokale i god avstand til Kristiansand sentrum. Vi vil bare være for oss selv, sier han.

Han sier festen blir arrangert uansett hva som skjer - og minner om at det kan komme hundrevis av motorsykler til byen hvis ikke festen får lov å foregå i lovlige former på Vikeland hovedgård.

Kilder i Bandidos sier at Bandidos har forsøkt å få en dialog med politiet for at femårsfesten kan foregå på skikkelig vis - men at de ble møtt med en kald skulder.