Den røde ringen markerer hvor E 18 er stengt på grunn av bombetrussel.

KRISTIANSAND: — Ut fra vitneavhør, vitnebeskrivelser og andre undersøkelser som politiet har gjort, fikk vi mistanke om at en person står bak. Denne personen ble pågrepet i formiddag, sier politioverbetjent Geir Hansen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Mannen, som er 18 år og bosatt i Kristiansand skal avhøres utover ettermiddagen i dag.

Ved 14-tiden var politiet ferdig med å gjennomsøke bagasjen, et søk som ikke gav noe resultat. Det ble ikke funnet noen bombe. Dermed kunne bussen fjernes, og trafikken går nå som normalt på E 18. Ringte rundt Noroff-instituttet ringte fra klokken 1130 rundt til alle foreldrene til elevene som var på bussen som mottok en bombetrussel klokken 0845 i dag.

— Jeg reagerte med sjokk da jeg hørte om bombetrusselen, sier rektor Jan Berhus til fvn.no.

Han fikk beskjeden gjennom kontordøra, fra en kollega som hadde lest fvn.no, og han reagerte med sjokk på meldingen, ettersom han er ansvarlig for sikkerheten til elevene. Det er 27 elever og tre lærere fra medielinjen ved Noroff som er på vei til Oslo på klassetur.

— Det var med lettelse jeg konstaterte at alle var i god behold. Nå har vi snakket med lærerne og elevene på bussen, og ingen virker å være veldig oppskaket over det som har skjedd, sier Berhus.

I kveld blir elever og lærere samlet i Oslo, for å snakke grundig gjennom opplevelsen.

— Og siden elevene er under 18 år, ringer vi nå rundt til alle foreldrene og forteller at de har det etter forholdene bra, sier Berhus.

- Udramatisk - Det hele gikk ganske udramatisk for seg, vi fikk ikke beskjed om at det var bombetrussel før vi gikk ut av bussen, sier en av elevene til fvn.no.

Dette var en vanlig ekspressbuss til Oslo, dermed også med andre passasjerer enn klassen fra Noroff. Rundt 50 passasjerer var om bord.

Like før klokken 09 fikk de beskjed av sjåføren om at alle måtte ut og over i en annen buss.

Alle passasjerene gikk over i den andre bussen og kjørte videre.

Bombebussen ble stående i en busslomme i veikanten ved Lundevann mellom Risør og Tvedestrand. Et helikopter med bombeeksperter og bombehund kom fra Oslo til åstedet.

— Vi fikk ringt inn bombetrusselen til sentralbordet. En person sa bare veldig kort at en bombe er plassert på den og den bussen, deretter la vedkommende på. Det var en kort samtale, sier Øyvind Hansen, avdelingsleder på Sørlandsekspressen.

Bombetrusselen ble ikke begrunnet. Og administrerende direktør Arnold Løvoll sier til fvn.no at oppringningen kom fra et skjult nummer.

— På displayet på sentralbordet stod det bare fire stjerner, så vi kan ikke finne ut fra hvilket nummer trusselen ble oppringt, sier Løvoll.

Reagerte raskt Han forteller at sjåføren på bussen var en meget erfaren sjåfør i midten av 50-årene, som har tatt opplevelsen rolig.

— Han reagerte meget raskt, kjørte inn på nærmeste busslomme da han fikk beskjed om bombetrusselen, og fikk raskt evakuert passasjerene. Men fortsatt ligger bagasjen i bussen med bombetrusselen hengende over seg, sa Løvoll torsdag formiddag.

Det var to busser som kjørte i følge, derfor kunne den bombetruede bussen raskt assisteres av den andre, som overtok de fleste av passasjerene. I tillegg sendte Sørlandsekspressen en ekstra buss for å ta med de siste passasjerene. Sjåføren på bombebussen var på stedet og fulgte politiets undersøkelser.

Sørlandsekspressen er et selskap eid av Nettbuss Sør.