LILLESAND: Hytta er tegnet inn 25 meter fra Vestre Grimevann, og i søknaden heter det at den vil bli enkel, uten innlagt vann og strøm.

Søknaden er begunnet med sterk tilknytning til området, men miljøvernavdelingen bemerker at dette ikke er et relevant argument. Området ligger i et LNF— (landbruks-, natur og friluft) område. Østre og Vestre Grimevann er registrert som viktige naturområder, og regnes som et friluftsområde av regional verdi. Parsellen ligger også innenfor 100-metersbeltet til Stigselv-/Kaldvell-vassdraget, som er et varig vernet vassdrag.

«Det må legges stor vekt på konsekvenshensyn i denne saken, da det dreier seg om en helt ny hytte i et LNF-område med viktige naturvern- og friluftsinteresser. Innvilgelse av dispensasjon i denne saken kan skape uheldig presedens for senere lignende saker. Byggepresset langs innlandsvann er økende», skriver fylkesmiljøvernsjef Reidar Malm i sin forhåndsuttalelse til kommunen. Han påpeker også at innvilgelse av dispensasjon vil kunne bidra til å uthule kommuneplanens verdi som styringsmiddel for arealbruken i kommunen.