KRISTIANSAND/HIRTSHALS: — For oss er Master Ferries helt død. Vi kommer aldri i livet til å kjøre med dem igjen, tordner Øystein Hjorthaug.

Kristiansands-familien på seks kjøpte pakketur til 7000 kroner fra Master Ferries, med båttur og hytte i Danmark. Etter rederiets kaosuke sitter familien igjen med en ekstraregning på mer enn det selve turen kostet.

Trøbbelet tok til da Øystein, kona Elisabeth og de fire barna skulle reise mandag klokken 13. — Vi satt på kaien i tre timer før vi fikk beskjed om at avgangen var forsinket. Ved 19-20-tiden på kvelden fikk vi vite at båten var kansellert på grunn av hull i skroget, forteller Hjorthaug.

562 ombord

Firebarnsfamilien fikk aldri svar på når båten kunne gå igjen, derfor bestilte de tur med Color Line tirsdag.

— Master Ferries lovet å ordne opp i forhold til hytta vi hadde bestilt. Da vi kom fram sent tirsdag kveld, var hytta leid ut til noen andre. Rederiet hadde ikke ordnet opp i det hele tatt, forteller Hjorthaug.

Først klokken 01 natt til onsdag fikk familien hytta. Men flere overraskelser sto i kø. I går morges skulle familien ta «Master Cat» hjem igjen.

— Vi hadde seilt i halvannet minutt, og så smalt det. Det var skikkelig dramatisk, og folk ble grepet av angst, forteller Hjorthaug.

Uhellet skjedde da ferjen med 562 passasjerer skulle forlate kaien klokken 10.15. Etter få sekunder braste Master Cat inn i en fender på kaien, noe som resulterte i at det ene spydet som går ned i sjøen foran på venstre side knakk.

— Uhellet skyldtes feilmanøvrering, innrømmer direktør Svein Olaf Olsen i Master Ferries.

Lite info

Alle passasjerene satt på ferja i tre timer før de fikk beskjed om å kjøre ut.

— Kapteinen var på høyttaleren og sa på utydelig dansk at vi hadde krasjet lite grann. Vi fikk ingenting informasjon om hva vi skulle gjøre, sier Øystein Hjorthaug.

Dermed satte familien seg i bilen igjen og kjørte til Hirtshals og Color Line.

— De har hjulpet oss så godt de kunne, men de hadde ikke plass til bilen vår. Dermed må jeg ned og hente bilen lørdag om en uke, forklarer familiefaren.

Dyr ferie

Alt i alt sitter familien igjen med en ekstraregning som er større enn det ferien egentlig kostet.

— Jeg måtte betale 1700 kroner for turen ned, 1950 kroner for turen opp, og så koster det 1500 kroner å få bilen opp om en uke. I tillegg må jeg trolig betale enkeltbillett ned til Danmark når jeg skal hente bilen. Vi mistet også et helt døgn av ferien. I tillegg har vi kjørt ti mil ekstra hver vei fra Hanstholm til Hirtshals, og brukt mye penger på mat på grunn av alle forsinkelsene, ramser Hjorthaug opp.

Da han snakket med Master Ferries, fikk han ikke akkurat håp om noen erstatning.

— De sa at de ville erstatte tilsvarende hva en ny tur med Master Ferries til Danmark ville kostet. Og det er jo ikke mer enn 290 kroner, sier kristiansanderen oppgitt.