KRISTIANSAND: Det var på første mai ifjor at den domfelte 23-åringen og kompisen fant kortet som lå på bakken. Deretter dro de i en telebutikk i Kristiansand for å prøve å svindle til seg mobiltelefoner.

I første omgang gikk det ikke, for den butikkansatte påpekte at kortet tilhørte en kvinne. Derfor gikk de ut igjen og fant en kvinnelig bekjent som skulle skrive under i korteierens navn. For å gjøre det skulle den kvinnelige medsammensvorne også få en mobiltelefon.

De tre gikk tilbake i samme butikk, hvor den samme butikkansatte fikset betalingsterminalen slik at kjøpet kunne foretas uten kortets kode. Til sammen kjøpte de tre mobiltelefoner for tilsammen 10 696 kroner.

Litt over to måneder senere blir 23-åringen tatt mens han prøvde å bryte seg inn og rane en kiosk i Vågsbygd. Det var kioskeieren selv som så ugjerningen, og ringte politiet.

Fredag ble 23-åringen dømt til 15 dagers ubetinget fengsel og to års prøvetid i Kristiansand tingrett. Dessuten ble han idømt å betale en erstatning på 3000 kroner til kioskeieren, og i tillegg fratatt mobiltelefonen han svindlet til seg.