LISTER: Flere politipatruljer og brannvesen rykket onsdag ettermiddag ut etter melding om en trailervelt på E 39 ved Førland på Kvinesheia. Uhellet har skjedd i bakkene mellom Ågedal og Higreskog, og det skal være en tankbil med tilhenger som har sklidd av veien.

— Det er kun materielle skader, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt til fvn.no. Politiet fikk meldingen klokken 14.23 onsdag.

Svensk trailer

Sjåføren av vogntoget kjørte på oppdrag for et firma på Nærbø som heter Miljøfor Norge. Mannen er ikke norsk statsborger, og traileren er svenskregistrert, med påskriften Food Tankers. Saken vil bli etteforsket som en trafikksak.

— Vi rykket ut med to brannbiler, og det er også Viking-patrulje på stedet, sier Kai Bentsen, alarmsentraloperatør ved 110 Agder i Arendal.

Traileren som veltet skal ha fraktet 20-25 tonn frityrolje. Noe av oljen har lekket ut i et skogsvann. Det arbeides på spreng for å demme opp for lekkasjen. Politiet er på stedet med slambil.

Smadret

— Jeg kjørte forbi stedet i 17-tiden, da holdt de på med å trekke opp tankvogna fra hellinga nedenfor veien, sier Alf Treland fra Førland. Han bor i nærområdet og forteller at tankvognen var fullstendig smadret etter velten.

Selve bilen skal ha blitt liggende i veibanen.

Trafikken går nå som normalt forbi stedet.

Fvn.no kommer tilbake med mer.