FLEKKEFJORD: — Vi kommer til å søke i vannet med en miniubåt, en såkalt ROV, samtidig som vi fortsetter søket på land, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen på Sola, Sølve Tanke Hovden, til fvn.no torsdag kveld.

Siden mandag har mannskap fra politiet, Røde Kors Hjelpekorps og Sivilforsvarets innsatsgruppe søkt mellom Sirdalsvatnet og fylkesgrensa til Rogaland uten resultat. Sirdalsvatnet, som strekker seg fra Sira i Flekkefjord til Tonstad i Sirdal, er tidligere undersøkt med vannkikkert. Fra mandag er det planlagt søk med miniubåt, opplyser politiet i Flekkefjord.

— Dagen i dag vil bli brukt til finsøk i terrenget. Fra mandag er det planlagt iverksatt søk med miniubåt, opplyser politioverbetjent Øystein Grytten ved Flekkefjord politistasjon i en pressemelding fredag.

Vanskelige søkeforhold

Ifølge Hovedredningssentralen skal det være svært vanskelige søkeforhold i vannet.

— Det er mye dritt i vannet, mye stokker og grums. Det er vanskelig å lete der, sier Tanke Hovden.

Politiet antar at Zaremba var alene da han forsvant. Onsdag kveld gikk de ut med bilde og navn i håp om at noen skal ha sett ham. I ettertid har politiet fått inn flere nye tips, men ingen av dem har så langt tilført etterforskningen noen avgjørende spor.

— Politiet har siden forsvinningen gjennomført omfattende taktiske og tekniske undersøkelser. Resultatet av funn i bilen og terrenget, sammenholdt med de taktiske undersøkelsene, gjør at politiet frykter at saken dreier seg om en personlig tragedie, sier politioverbetjent Øystein Grytten ved Flekkefjord politistasjon.

Tror han var alene

21-åringen forsvant på mystisk vis etter at bilen hans havnet i grøfta ved fylkesvei 901 mellom Sira og Virak søndag kveld. Bilen, en rød Mitsubishi Carisma med registreringsnummer GU-ZA 80, ble funnet av forbipasserende. I den fant politiet også mannens lommebok og mobiltelefon. Tyskeren har ikke gitt lyd fra seg siden.

Ifølge Stavanger Aftenblad har politiet avhørt en mann som var inne i den savnede tyskerens bil før politiet kom til stedet. Han er sjekket ut av saken, men politiet utelukker ikke at flere kan ha vært inne i bilen.

— Mannen som er avhørt, var en tilfeldig forbipasserende. Han har ingen ting med saken å gjøre. Men vi holder muligheten åpen for at også andre kan ha vært inne i bilen. Vi vet ikke sikkert hvor lenge bilen har stått der. Siste sikre observasjon av den savnede er gjort på Ålgård søndag ettermiddag, sier politioverbetjent Øystein Grytten ved Flekkefjord politistasjon til Aftenbladet.no.

Fant blodig kniv

En blodig kniv ble funnet i nærheten av den savnede tyskerens bil. Grytten håper at DNA-undersøkelser av kniven skal føre politiet nærmere en løsning i mysteriet.

— Hvis vi er heldige kan vi få noen muntlige svar fredag. Men vi er ikke lovet noe, sier han til fvn.no.

Den savnede tyskeren er ifølge Stavanger Aftenblad hjemmehørende i Teterow sørøst for Rostock. Han har de siste to månedene bodd på Ålgård, hvor han har jobbet for entreprenørfirmaet T. Stangeland.