KRISTIANSAND: — Vi kan ikke huske at det har vært restplasser på allmennlærerstudiet i Kristiansand før, sier opptaksleder Bjørg Reidun Roland ved opptakskontoret på Høgskolen i Agder (HiA) til fvn.no.

Fredag morgen ble restplassene i Samordna opptak og gjennom lokalt opptak offentliggjort. Alle med generell studiekompetanse kan søke om plassene. Restplassene er ledige studieplasser på studier som ikke har blitt fylt opp gjennom ordinært opptak.

Allmennærerutdanningen ved HiA har i år havnet på listen over studier som ikke er fulle. Klokken 09 fredag, da restplassene ble offentliggjort, var det 15 ledige plasser i Grimstad og 30 ledige i Kristiansand. Men for allmennlærerutdanningen settes det litt høyere krav til søkerne enn for mange andre studier.

— Søkerne må ha 3 i karaktergjennomsnitt i norsk og matematikk, og minst 3,5 i gjennomsnitt på vitnemålet, sier Roland.

De 30 første søkerne på allmennlærerutdanningen har disse kvalifikasjonene, får altså studieplass.

I år var det 185 søkere til lærerutdanningen i Kristiansand, viser tall fra hovedopptaket fra Samordna opptak. I fjor var søkertallet 209. Bortsett fra allennlærerutdanningen er det stort sett de samme studiene som tidligere år det er plasser ledige på. Særlig gjelder det studier innen humanistiske fag og realfag.

— Vi er optimistiske med tanke på å fylle opp studiene. Vi pleier å fylle godt opp med plasser via restplasser, sier Bjørg Reidun Roland.

Mandag blir første opptak gjennom restplasser gjort, og søkerne blir tatt inn etter "førstemann til mølla"-prinsippet.

Du kan sjekke hele listen over restplasser på HiA her.