KRISTIANSAND: — Datteren vår Nora (10) ble tilsendt dette lureriet, der barn oppfordres til å sende brevet videre til syv personer under 16 år, forteller Per Didriksen fra Søgne til Fvn.no.

" Barn startet dette brevet i 1996, om dette ikke brytes før sommeren 2007, kommer det i Guinnes Book of Records med navnet til alle som har vært med. Er ikke det kult? "

Men ingen kommer i rekordboka for å sende dette brevet videre, tvert imot ilegger Posten straffeporto for alle brev som forsøkes sendt uten frimerke. Brevet har gått sin seiersgang rundt i landet i et par måneder. Nå er det altså kommet til Sørlandet.

Ikke frimerke

Portoen skal man nemlig ifølge brevets forfatter ikke bry seg med:

" Frimerker trenger du ikke. Du skriver bare "Guinnnes Book og Records for Children" der hvor frimerket skulle sitte ," heter det i brevet.

— Vi kontaktet Postverket, men de var ikke så interessert i tanken på å refundere noen straffeporto, ler han.

Didriksen vil advare andre foreldre mot dette brevet, da den ilagte straffeporto for syv brev tross alt kunne vært brukt til en hel pakke med pinneis i stedet.

Advarer på nett

På nettsidene til posten er det lagt ut en advarsel mot denne typen kjedebrevvirksomhet:

"Posten har mottatt en rekke henvendelser knyttet til kjedebrevet og finner det naturlig å advare mot dette kjedebrevet spesielt, og kjedebrev generelt."

– Vi vil advare foreldre mot å delta i dette kjedebrevet. Det kan virke spennende og ufarlig for barn, men konsekvensen er at de blir lurt og vil kunne motta straffeporto, sier pressesjef i Posten Norge, Kjell S. Rakkenes.