KRISTIANSAND: De tre mennene på 44, 28 og 22 år stod denne uken tiltalt i Kristiansand tingrett for å ha tatt Lars Josef Kelley og Matthew Kelley som gissel 19.juli 2005. Lars Josef og Matthew ble ført fra boligen sin på Sødal terrasse og ned til sexbutikken Erotic Land i Dronningens gate. Der skal de to ha blitt truet med elektrosjokkvåpen og kniv til å være i butikken til de hadde fikset internettsiden til butikken. Denne skal ha vært ødelagt, og mennene ble holdt som gisler i butikken i seks timer.

Også ran I tillegg til dette, var også 22-åringen tiltalt for ran. Han skal ha truet til seg to ringer, en klokke og en bærbar PC fra en tidligere ansatt. Hvis ikke den ansatte samarbeidet, ville han få fingrene klippet av, ifølge tiltalen. 22-åringen erkjente ikke straffskyld på dette punktet.

Etter at Kjønstad gjennom sin bevisførsel prøvde å nagle de tre mennene til saken, nedla han påstand om seks måneders fengsel for 44-åringen og 28-åringen, tre av dem betinget, mens 22-åringen fikk tre måneder. 44-åringen kommer fra Kristiansand, mens 28-åringen og 22-åringen kommer fra Grimstad.

Soner andre dommer — 22-åringen var tiltalt for to forhold og hadde den alvorligste tiltalen mot seg. Til tross for dette, fikk han tre måneder. Grunnen til dette var at han fikk en såkalt etterskuddsdom, forklarer Kjønstad.

22-åringen soner for tiden en fengselsdom i halvannet år for to andre forhold. Som følge av dette får han en mildere straff når han får en ny straff.

— Hvordan begrunner du påstanden din?

— Jeg la til grunn at 44-åringen og 28-åringen ikke truet noen eller gjorde noe fysisk, de bare medvirket. 44-åringen hadde bedt om at oppdraget ble utflørt, mens 28-åringen var mellommann. Han kjente de to som utførte aksjonen, den ene av dem var blant annet kameraten hans, sier Kjønstad.

Gikk inn for frifinnelse - Etter mitt syn har ikke aktor støtte i foreliggende rettspraksis for påstandene sine. Jeg gikk derfor inn for at 22-åringen frifinnes, subsidiært at han blir dømt på mildeste måte, sier Stian Trones Bråstein, forsvarer for 22-åringen.

Han viser også til at 22-åringen gjennom sin forklaring bare erkjente delvis straffskyld og at forholdet han stod tiltalt for, ikke rammes av straffelovgivningen.

Dom i saken faller rett før eller rett etter påske.