KRISTIANSAND: — Dette er hårreisende kjøring. Det er galmannsidrett på offentlig vei, sier Yngvar Aas, leder ved trafikkavdelingen ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

Han er ikke nådig i sin karakterisering etter å ha sett video av den elleville ferden foretatt av motorsyklister i høy hastighet i tettbygde strøk.

Råkjørte i tettbygde strøk Villmannsferden, som ble lagt ut på nettstedet YouTube for en måned siden under navnet Kawasaki ZX12R 320 km/h, viser råkjøring i opptil 300 km/h i tettbygde strøk.

Råkjøringen skal angivelig ha foregått på riksveien mellom Kristiansand og Vennesla, og i et boligområde på Hånes i Kristiansand, melder NRK Sørlandet.

Setter andres liv i fare

Den ene av de to videoene viser en motorsyklist som setter andre bilisters liv i fare med sin villmannskjøring på vei fra Kristiansand til Mosby. MC-føreren akselererer raskt opp til 283 kilometer i timen, og bruker kun litt over fire minutter på strekningen fra Kristiansand til Kvarstein bru på Mosby.

Personene involvert i videoene kan nå vente seg en reaksjon fra politiet.

Har mistenkte i saken - Vi har mistanke om hvem det kan være ut fra det de har etterlatt seg på internett, sier Aas til fvn.no.

Videoene ble raskt fjernet fra nettstedet da nyheten om videoene ble brakt ut i mediene.

Randesund politistasjon etterforsker nå saken videre.