MANDAL: — Vi begynner å bli ferdige med avhør og vitneforklaringer, og mener å ha rimelig god oversikt over hva som har hendt. Vi vet blant annet hvem som kjørte båten, sier politistasjonsjef Bjarte Gabrielsen i Mandal.

Han vil imidlertid ikke ut med disse opplysningene, ettersom saken fremdeles er under etterforskning.

Venter med konklusjonene

— Nå kartlegger vi hendelsene så langt som mulig. Og så venter vi med konklusjonene til de tekniske rapportene foreligger. I løpet av et par uker vil vi også vite resultatet av blodprøvene, som rutinemessig ble tatt etter ulykken, sier Gabrielsen.

— Så vil det nok være ting som skal belyses i en mulig rettsak. Men alt dette er det for tidlig å si noe om, understreker Gabrielsen.

Feilnavigering Politiet mener fremdeles at det var feilnavigering som gjorde at båten med syv passasjerer kjørte rett på en odde i Skjernøysund i Mandal natt til lørdag. Båten ble kastet på land i det voldsomme sammenstøtet med fjellet, og ble liggende opp ned.

Mandalsmenn omkom

Jens Arvid Bongsted (53) og Rune Lohne (39) omkom begge i ulykken. De øvrige fem passasjerene ble alle innlagt på Sørlandet Sykehus i Kristiansand. Fire av dem er utskrevet, én person er fremdeles til behandling.