KRISTIANSAND: – Han er så snill, og så er han god til å spille også, sier Ingrid Aarsland og henger over pianoet, sammen med en god haug andre unge sangfugler.

Skaaland, organisten i Randesund, har så vidt begynt i tjenesten igjen, etter den dramatiske MC-ulykken ved Kilefjorden 20. mai.

– Det er deilig å treffe barna igjen, være litt i jobb. Men full jobb blir det ikke før over nyttår. Gudstjeneste spiller jeg ikke på før i oktober, sier 43-åringen, som har greid å være på et par øvelser i koret.

Få ungkarer kan være forunt å motta så mye kjærlighet som Reidar Skaaland, og å ha så mange beundrere.

– I hvert fall kristne ungkarer, hehe. Det har vært rørende. Og godt, sier Skaaland selv. Fædrelandsvennens nettavis har aldri mottatt tilsvarende antall hilsener og lykkønskninger som da vi omtalte Skaalands ulykke. «Alle» ville si ham noe.

– Det har gått utrolig godt med meg. Nå har kvalmen og trøttheten sluppet taket også, forteller han. Og derfor følte han seg rede til å begynne å spille for de over 100 barna i Rabba-koret igjen.

Skaaland sier han har opplevd mye nestekjærlighet.

– Tre av jentene i koret kom med Love Hearts— sukker til meg hjemme. Folk i menigheten har beiset verandaen min og ordnet hagen, sier han.