KRISTIANSAND: — Det er vel noe guttestreker, tipper jeg, sier kristiansanderen Tom Aksel Hansen. Til tross for at naboen mente han burde ha varslet politiet, tar Hansen det selv med ro.

Han viser fvn.no stedet der et prosjektil høyst sannsynlig har truffet veggen så hardt at det har gitt etter i både murpuss og murkanten. Det er også en metallisk avsetning i senter av selve hullet.

— Det kan se ut som noen har skutt med en kaliber .22 av ett eller annet slag, sier han. Hansen selv var våken da det skjedde.

Flyktet hals over hode - Vi satt og pilsa, og så hørte vi noe voldsomt rabalder og et smell. En trillebår og andre gjenstander utenfor inngangspartiet var velta foran døra, forteller han.

Naboen til Hansen, som helst vil være anonym, forteller at hun kikket instinktivt ut på veien da hun hørte smellet.

— Det smalt skarpt, ikke som vanlig bråk, sier hun til fvn.no.

Naboene observerte flere enn én person, muligens en mindre gjeng, som løp oppover Kjerrheia. De hadde det veldig travelt.

Provoserer

Tom Aksel Hansen går med en t-skjorte der det står "Hold Norge Hedensk", og på døra si har han spikra opp et kors hengende opp ned.

— Det kan kanskje være fordi jeg har et litt alternativt syn på ting, at dette har skjedd, flirer han. Han understreker at det er mest for å provosere at han har hengt opp korset.

— Men dette grenser vel til religionsforfølgelse, undrer han.