OSLO: De nærmest uatskillelige håndballtvillingene har alltid spilt i samme klubb, fulgt hverandre på landslaget og bodd tre år sammen i Danmark.

Når VM starter i Paris 2. desember blir det første mesterskap jentene er splittet siden 2003. — Det hadde vært veldig greit å ha Kikki med, for vi kjenner hverandre godt. Men jeg prøver ikke å tenke på det. Hun får heller gi meg oppmuntring og feedback underveis, sier Katrine.

I kveld er 27-åringen på plass i Sandefjord når Norge åpner Møbelringen cup mot Angola.

Generalprøven er uten Kristine Lunde. Kikkis VM-fravær skyldes skulderskade. Viborg-spilleren er på vei tilbake, men VM kommer for tidlig for henne.

— Hvor viktig er det for deg at både du og Kristine er sammen for Norge?

— Å ha Kikki i nærheten er en trygghet. Og så er hun en fin samtalepartner når en av oss trenger det. Nå har jeg begynt å venne meg til at hun ikke kan spille VM.

— Vil det ha noen innvirkning på din prestasjon i VM?

— Nei, det tror jeg ikke.

Lunde Haraldsen gleder seg som alltid til mesterskap, og hun føler oppkjøringen for sin del har vært bra.

— Det har vært mange gode treninger. Vi har blant annet brynt oss mot et guttelag, som har gitt meg mange doser med skudd. Jeg trenger skudd, sier målvakten.

Under Møbelringen cup i dag (Angola), i morgen (Danmark) og søndag (Russland) skal Marit Breiviks jenter legge den siste finpussen før VM-avreise om en uke.

Kristine Lunde var ikke tilgjengelig på telefon i går.