ARENDAL: — I enhver annen organisasjon ville det vært sånn at man måtte forholde seg til vedtak fattet i organisasjonens høyeste organ. Men slik er det altså ikke i Den norske kirke, skriver Røysland i en blogg på partiets hjemmeside.

Det skriver Agderposten.no.

Søke avskjed

Ap-politikeren reagerer blant annet på at Skjevesland ikke ønsker å ansette homofile i sitt bispedømme.

-Jeg anbefaler han å be om avskjed dersom han ikke skulle ta til fornuft og akseptere demokratiske vedtak i det høyeste organet i Den norske kirke, mener Røysland.

Nylig vedtok Kirkemøtet at det skal være opp til hvert enkelt bispedømme å avgjøre om de ønsker å ansette prester som lever i et homofilt parforhold.

— De fleste mennesker har for lengst akseptert at homofile kan være like verdifulle kristne som de heterofile er, skriver Røysland.

Tar til motmæle

Biskopen mener på sin side at ap-politikeren tar feil, og at Røysland ikke har kunnskap nok til å uttale seg.

— Mine holdninger er i pakt med Kirkemøtets vedtak. Det er ikke jeg alene som bestemmer ansettelsen av prester. I Agder og Telemark er vi seks mot én i denne saken, sier Skjevesland, og legger til:

-Jeg blir oppgitt av at det går an å lange i vei på den måten i norsk politikk. Denne uttalelsen tyder på at han ikke har satt seg inn i Kirkemøtets vedtak, sier Skjevesland.