MANDAL: En 18-åring fra Mandal er i Kristiansand tingrett ilagt 90 dagers fengsel for to tilfeller av uprovosert vold, deriblant legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap, grovt tyveri, heleri, unnlatelse av å rette seg etter pålegg fra politiet, samt besittelse av narkotika.

18-åringen må sone 30 dager bak murene, de resterende 60 dagene gjøres betinget med to års prøvetid. Av hensyn til tiltaltes økonomi er han ikke idømt saksomkostninger. Et oppreisningskrav på 10.000 kroner ble også avslått av retten.

Slo med ølflaske Lørdag 24. mars var domfelte på en privatfest der hans fetter kom i klammeri med en annen mann fra mandalsområdet. I basketaket som fulgte fordi domfelte skulle hjelpe fetteren sin, la 18-åringen fornærmede i bakken og la seg oppå ham.

Flere av 18-åringens kamerater kom så til og ga fornærmede flere spark mot hodet og ryggen. I basketaket ble fornærmedes t-skjorte revet opp, og et smykke ble også revet av ham.

Da mannen reiste seg etter mishandlingen, slo 18-åringen ham i hodet med en ølflaske i hodet. Fornærmede segnet om av slaget, og måtte behandles på legevakten, og blant annet sy to sting i ansiktet.

Etter å ha slått mannen ned, løp 18-åringenfra stedet.

Erstatningskrav — Det var kun hell som førte til at den fornærmede ikke ble påført alvorlige skader, mener retten, som vurderte samfunnsstraff, siden 18-åringen ikke tidligere er domfelt for vold.

I det andre voldstilfellet er han dømt for å ha slått en klassekamerat i ansiktet med knyttet neve på Puben i Mandal.

Mannen som ble slått ned med ølflaske har krevd erstatning for utgifter på 70 kroner til legevakten, samt erstatning og oppreisning på 10.000 kroner for tapt arbeidsinntekt på grunn av hodeverk og svimmelhet den påfølgende uken.

Tingretten godkjente kravet på 70 kroner, men at selve tapet som fornærmede har lidt etter volden ikke er tilstrekkelig dokumentert.

"Det kan ikke med sikkerhet sies at det var tiltaltes slag med flasken som medførte tapet i inntekt," konkluderer tingretten med.