KRISTIANSAND: I går var Trude Lundberg tilbake utenfor utestedet der hun ble slått ned natt til lørdag. Hun bærer tydelig merke av slagene i ansiktet, er hoven i høyre kinnbein, rundt øyet, nesebeinet, og leppa. I tillegg har hun brist i kraniet på den andre siden av hodet og er øm over venstre øye.

— Jeg er ikke redd, det gjør meg ikke noe å stå her igjen. Men noen må si fra på vegne av alle kvinner som føler seg utrygge på byen, sier Lundberg. Hun er mest arg nå, sint på menn som tror de kan fare frem som de lyster mot andre kvinner.

Sperret veien

Episoden fant sted rundt 0300-tiden natt til lørdag. Lundbergs venninne skrek på hjelp, der hun lå med en voksen mann over henne mot av kjellervinduene utenfor utestedet Dr Fjeld i Kristiansand.

— Jeg tok tak i armen hennes og dro henne med meg over gata til taxikøen.

Utestedene i byen hadde stengt kranene, og det var et mylder av folk utenfor det populære utestedet og i taxikøen.

Trude gikk tilbake over gata for å snakke med de andre hun hadde vært ute med denne kvelden.

— Da sperret fyren veien for meg og så rett på meg. "Hvor er du fra?" spurte jeg. "Persia," svarte han, og da jeg sa " er ikke det Iran?" nikket han, forteller Trude.

— Ja, hva heter du, da, spurte jeg, sier hun. Det var da det smalt.

— Han må ha slått lynraskt til meg med begge nevene, ett slag på hver side av hodet, sier Lundberg.

Løp fra stedet

Umiddelbart ble tre andre menn utenfor hotellinngangen klar over hva som hadde foregått, og la på sprang etter gjerningsmannen, men de klarte ikke å ta ham igjen.

Politiet ankom åstedet, der en stor menneskemengde hadde stimlet sammen rundt Lundberg. Hun satt omtåket nede på fortauet og var kraftig preget av slagene. Der og da følte hun det var nytteløst å anmelde episoden. Venninnen som ble antastet klarte ikke å beskrive mannen.

— Jeg kjenner ham jo ikke igjen uansett, jeg heller, sa Lundberg til politiet og vennene sine natt til lørdag. Men både helsepersonell og politi oppfordret henne til å anmelde hendelsen, noe hun gjorde søndag ettermiddag.

— Jeg kan bekrefte at det er levert en anmeldelse, sier vaktsjef ved Kristiansand politistasjon, Petter Osaland, som forteller at hendelsen vil bli etterforsket som en legemsfornærmelse.

Lundberg ble brakt til legevakt etter voldsepisoden, der det foruten de tydelige merkene i ansiktet ble konstatert brist på hodeskallen.

- Bør hente hjelp I ettertid er Lundberg tvilende til om hun ville ha handlet på samme vis.

— Jeg skulle jo bare hjelpe henne, og se hvordan det gikk. Neste gang noe slikt oppstår, tror jeg det er lurest å be noen andre menn om hjelp, sier hun.

Lundberg er ikke skremt fra å gå på byen, men er redd episoden har satt en stopper for å gå alene.

— Jeg er generelt forsiktig, de aller fleste menn er jo høflige og hyggelige, men en viss type menn er tydeligvis helt uskikket til å ferdes ute blant folk, sier en sint Lundberg.

Hun sier hun aldri vært ute for lignende oppførsel, og ønsker å fortelle sin historie på vegne av alle andre kvinner som opplever ubehageligheter på byen.

— Du må jo kunne være sosial på byen uten at det betyr at du vil noe mer. Enkelte menn klikker tydeligvis når de ikke får det som de vil.

Nå risikerer Lundberg mén etter slagene. - Jeg har ligget rett ut i et helt døgn med hodepine, og jeg som akkurat har begynt i ny jobb, sier hun fortvilet.

Slaget mot kraniet kan ha forsårsaket indre blødninger, men det er for tidlig å si noe om, sier legene.