FARSUND: Det var ved 13-tiden søndag en far, en gutt og en jente på tre år og storebror på åtte gikk rundt i jolla ved Ullerøy sydøst av Farsund.

Åtte-åringen kom seg til land ved egen hjelp, mens faren brukte et par minutter på å få tvillingene opp av sjøen.

— Ingen brukte redningsvest, og det er jo litt uansvarlig selv om båten bare ligger rett utenfor brygga, sier skipper Espen Maberg på redningsskøyta "Hvaler" til fvn.no.

Han anslår at jolla veltet rundt 20 meter fra land. Foreldrene meldte fra til politiet som alarmerte Hovedredningssentralen på Sola.

Sentralen fikk kontakt med redningsskøyta, som lå vest av Lindesnes.

— Vi kjørte for full maskin, det vil si rundt 35 knop, i ganske høye bølger rundt Lindesnes, forteller skipperen.

Litt over 20 minutter brukte skøyta på å komme fram. Da viste det seg at gutten hadde klart å kaste opp vannet i lungene ganske fort, og hadde kommet seg ganske greit. Men jenta hadde fortsatt vann i lungene, og hadde pusteproblemer da redningsskøyta kom. Begge var ved bevissthet.

— Vi fikk reist henne opp, og da kom vannet, sier Maberg.

Tvillingene ble fraktet inn til Farsund, der et Sea King helikopter fraktet barna og foreldrene til Sørlandet Sykehus Kristiansand.

— Det ser heldigvis ut til å ha gått veldig bra, men foreldrene var svært oppskjørtet, naturligvis. De fikk på en måte igjen barna sine på nytt, sier Maberg.

Han utelukker fullstendig at det har vært promille involvert i ulykken. Farsund politistasjon etterforsker saken.