FOTBALL FLEKKERØY— Vi skylder både oss selv og dem som melder sin interesse å sjekke ut kandidatene nærmere, sier sportslig leder i Fløy, Terje Marcussen, til Fædrelandsvennen.Etter at Fløys trener gjennom ni sesonger, Paul Richardsen, ga seg etter årets sesong, har klubben fra havgapet innledet jakten på en ny trener. Første skritt var å annonsere på nettsidene til Norsk Fotballtrenerforening.- Vi hadde håpet vi kunne avslutte kartleggingsfasen nå, men det har vært så stor pågang at vi må utsette fristen og jobbe mer med dette. Vi synes jo selvsagt det er veldig moro at det er attraktivt å trene Fløy, sier Marcussen. SERIØSE.

Marcussen har de siste ukene mottatt henvendelser fra trenere i England, Tyskland, Danmark, Finland og Norge, som alle ønsker å lede andredivisjonslaget neste sesong.I tillegg har det kommet en henvendelse fra et land på et annet kontinent, som Marcussen ikke ønsker å avsløre navnet på.- Hvor seriøse er henvendelsene?- Det er trenere som sier de er svært interessert i år trene Fløy og som ønsker å bli tatt med i betraktningen når vi nå skal ansette en ny trener, sier Marcussen.- Hvor seriøse trenere er det snakk om?- Dette er folk som har trent klubber på høyt nivå. De har alle hatt store jobber. Og de er alle aktive i dag, sier han. ATTRAKTIVT.

Leder i Norsk Fotballtrenerforening, Teddy Moen, forstår godt den internasjonale interessen for denne trenerjobben.- Utenlandske trenere er mer mobile og mer vant til å flytte på seg enn norske trenere. Dessuten er det et yrke der det er flere trenere enn jobber. Derfor blir det interesse rundt en slik jobb. Norge har også rykte på seg for å være et land der trenerne tilbys god lønn, sier Moen.Trenerjobben i Fløy har fram til i dag vært en deltidsjobb. Nå åpner klubben for å sy sammen en heltidsstilling for en ny trener.«Vi søker en trener/spillende trener i deltidsstilling, som kan videreføre det gode arbeidet som Paul Richardsen har gjort i klubben. Det kan også være aktuelt med fulltidsstilling, eller at klubben setter sammen en pakke med 100 prosent-stilling i og utenfor klubben.»- Vi har gjennomført en del samtaler med aktuelle kandidater til nå, men har ikke gitt noen tilbud ennå, sier Marcussen, som ønsker å understreke at klubben også ser svært aktuelle kandidater i nærområdet.- Vi mener å ha mange veldig gode kandidater i vårt nærområde, og trenger ikke gå ut av landet. Men når det kommer så mange henvendelser, må vi selvsagt kikke på dem, sier Marcussen.Tekst: Ole M. Borgersenole.m.borgersen@fvn.no - 38 11 32 24