OMRINGET: Et medlem av Bandidos blir fotografert av politiet og Kripos på vei til Løa. Foto: Tore-André Baardsen

KRISTIANSAND: Totalt deltok 220 personer på festen, som ifølge politistasjonssjef Ole Hortemo ble avsluttet tidligere enn planlagt.

LES OGSÅ: Bandidos festet på Løa — Ble møtt av politiet

På jakt etter narkotikaforsyninger - Vi hadde etterretningsinformasjon om at det var tilsig av narotika til festen, opplyser politistasjonssjef i Kristiansand Ole Hortemo, til fvn.no.

Dermed dannet politiet og Kripos en jernring rundt Løa for å forhindre at Bandidos fikk inn forsyninger av det de eventuelt måtte ønske.

— Vi er veldig godt fornøyd i forholdet til det opplegget vi hadde og gjennomføringen av det, sier Hortemo om aksjonen.

følge Hortemo klarte politiet med hjelp ifra Kripos å gjennomføre aksjonen slik den var tiltenkt fra politiet og Politidirektorates side.

Store ressurser ble satt inn både i forkant og i forbindelse med gårsdagens markering av Bandidos sitt femårs jubileum på Løa på Vigeland Hovedgård i Vennesla.

Hortemo tror at den tette oppfølgingen fra politiets side var en medvirkende årsak til at festen ble avsluttet tidligere enn ventet.

— Vi merket tydelig frustrasjonen blant festdeltakerne på grunn av den tette oppfølgingen, så det var nok en medvirkende årsak til at de avsluttet festen tidligere enn planlagt.

_BLIR MØTT AV KRIPOS: Alle festdeltakerne ble fotografert og måtte igjennom

politiet og Kripos da de ankom festen på Løa lørdag kveld. Foto: Tore-André Baardsen_

Startet festen klokken 18 Festen startet klokken 18 lørdag og hadde jevnt tilsig av MC-medlemmer utover kvelden, men ifølge Hortemo tok det ikke lang tid før de første begynte å forlate stedet. Flere skal ha vendt tilbake til hotellrommene sine.

— De har ikke benyttet seg av uniformen sin inne på hotellet og trukket seg rolig tilbake, sier Hortemo til fvn.no.

Andre valgte å fortsette festen i klubblokalene i Kiledalen.

— Det var en gjeng som dro videre til Kildedalen hvor de har sine klubblokaler. Der var det en god del som fortsatte festen, men også der hadde vi tett kontroll og oppfølging på stedet, sier Hortemo som også brukte narkotikahunder i forbindelse med aksjonen.

— For dem ble nok ikke festen slik den bruker å være, sier han.

- Gjorde dere noen beslag i forbindelse med aksjonen?

— Nei, det ble nok en så tett jernring på stedet, at de ikke turte, svarer Hortemo, som tror at det var langt mindre rus enn det bruker å være på slike samlinger.

Hortemo tror likevel at det har kommet inn mengder av mindre betydning.

_ANKOM I PRIVATBILER: Flere av medlemmene ankom i privatbiler. Bilene ble

vist bort fra stedet så fort de hadde levert gjestene._

— Vi dominerte, ikke Bandidos - Et av hovedpoengene for oss var at det var politiet og ikke Bandidos som dominerte byen.

Totalt sett skal et bandidosmedlem ha blitt bøtelagt for besittelse av mindre mengder med narkotika.

Skuffet over Løas policy Hortemo berømmer i dag holdningen som både Kristiansand kommune og store deler av næringslivet i kristiansand har utvist.

— Vi er derimot skuffet over over Løas policy i dette tilfellet, sier Hortemo som konstaterer at løftene politiet fikk fra bevertningsstedet, ikke ble fulgt.

— Hadde de klart å lage tilsvarende arrangement i Kristiansand sentrum, for å si det sånn; vi er glad for at ikke det har skjedd, sier Hortemo som er glad for den økte bevisstheten rundt hva slike grupper driver med.

Kartla miljøet Politiet gjennomførte også id-sjekk av samtlige festdeltakere i går. Id-sjekken inkluderte også fotograferingen av gjestene. Informasjonen som ble innhentet i går kveld vil politiet benytte seg av i fremtidig etteretning av miljøet.

Totalt sett ble fem bandidosmedlemmer bortvist ved grensa. Av dem var det to dansker og en tysker som kom med fly til Kjevik og to medlemmer som ankom Kristiansand med ferja.

— Vi var tilstede på alle ankomster og tok tilsides de medlemmene av Bandidos som var domfelt for alvorlig kriminalitet i sitt eget hjemland og så startet vi bortvisningsprosesser mot dem, forteller Hortemo.

Hortemo mener at dette var et viktig signal å sende miljøet innad.

Kriminelt miljø

Ifølge Kripos er så mange som 70 prosent av MC-medlemmene i Norge domfelte. Flere av dem for alvorlig kriminalitet. Og Hortemo er ikke i tvil om hva slags kriminalitet det er som preger MC-klubbene i Norge.

— Det går mye i narkotika og vold. Dette er et miljø vi har holdt under oppsikt over lengre tid og som vi har hatt betydelige problemer med.