OSLO: – Jeg beklager min uttalelse om arveavgiften. En leder for oljefondet skal helt klart ikke komme med uttalelser som kan tolkes politisk, skriver Tangen i en post på Oljefondets Facebook-gruppe.

E24 var først ut med nyheten søndag ettermiddag.

Tangen ble denne uken utnevnt til ny sjef i verdens største fond. På den påfølgende pressekonferansen mente Tangen at det var urettferdig at enkelte ble født med en stor pengesekk, og kom med denne uttalelsen:

– Jeg mener arveavgiften burde være 100 prosent. Jeg synes det er ekstremt urettferdig at noen blir født med en stor pengesekk. Alle burde starte på null, sa Tangen.

Nicolai Tangen kom søndag med en beklagelse på Facebook. Foto: Skjermdump fra Facebook

Myntet på egne barn

Søndag understreker Tangen at uttalelsen var myntet på hans egne barn.

– Min uttalelse om arveavgiften var knyttet til min personlige mening om mine egne barns arv. Jeg vil at de skal finne sin egen vei og det å arve en stor formue er ikke noe jeg ser på som en fordel, forklarer Tangen.

– Jeg ser at min uttalelse, som egentlig var ment litt retorisk, kan oppfattes feil, det var på ingen måte ment som et politisk utspill så dette beklager jeg, utdyper han videre.

Den 54 år gamle milliardæren Nicolai Tangen fra Kristiansand, tar over roret som sjef i Oljefondet etter Yngve Slyngstad.

Ifølge Kapital hadde Tangen en anslått nettoformue på 5,5 milliarder kroner i 2019, noe som gjorde han til landets 41. rikeste.