Tangen angrer på uttalelse om arveavgift

På Facebook kommer Oljefondets nye sjef, Nicolai Tangen, med en beklagelse av uttalelsen om at arveavgiften burde være 100 prosent.

Publisert:

Oljefondets nye sjef Nicolai Tangen, her fotografert i London, beklager uttalelsen om arveavgiften han kom med tidligere i uken. Foto: Kjartan Bjelland

  • Espen Sand

OSLO: – Jeg beklager min uttalelse om arveavgiften. En leder for oljefondet skal helt klart ikke komme med uttalelser som kan tolkes politisk, skriver Tangen i en post på Oljefondets Facebook-gruppe.

E24 var først ut med nyheten søndag ettermiddag.

Tangen ble denne uken utnevnt til ny sjef i verdens største fond. På den påfølgende pressekonferansen mente Tangen at det var urettferdig at enkelte ble født med en stor pengesekk, og kom med denne uttalelsen:

– Jeg mener arveavgiften burde være 100 prosent. Jeg synes det er ekstremt urettferdig at noen blir født med en stor pengesekk. Alle burde starte på null, sa Tangen.

Nicolai Tangen kom søndag med en beklagelse på Facebook. Foto: Skjermdump fra Facebook

Les også

Den nye toppsjefen i Oljefondet vil ha 100 prosent arveav­gift

Myntet på egne barn

Søndag understreker Tangen at uttalelsen var myntet på hans egne barn.

– Min uttalelse om arveavgiften var knyttet til min personlige mening om mine egne barns arv. Jeg vil at de skal finne sin egen vei og det å arve en stor formue er ikke noe jeg ser på som en fordel, forklarer Tangen.

– Jeg ser at min uttalelse, som egentlig var ment litt retorisk, kan oppfattes feil, det var på ingen måte ment som et politisk utspill så dette beklager jeg, utdyper han videre.

Les også

Nicolai Tangen blir ny sjef for Oljefondet

Den 54 år gamle milliardæren Nicolai Tangen fra Kristiansand, tar over roret som sjef i Oljefondet etter Yngve Slyngstad.

Ifølge Kapital hadde Tangen en anslått nettoformue på 5,5 milliarder kroner i 2019, noe som gjorde han til landets 41. rikeste.

Publisert:

Les også

  1. Vil fortsette å gi penger til stiftelsen

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Nicolai Tangen
  2. E24
  3. Yngve Slyngstad
  4. Oljefondet