Politiet oppdaget i fjor vår at flere leiligheter som ble brukt til prostitusjon, var leid ut av det samme eiendomsselskapet. I midten av september ble mannen bak selskapet pågrepet, skriver Bergens Tidende.

Få dager etter pågripelsen aksjonerte politiet mot 19 av leilighetene som selskapet disponerte. I 17 av leilighetene skal politiet ha møtt prostituerte.

Flere leiligheter i Kristiansand

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at seks av leilighetene som politiet aksjonerte mot ligger i Kristiansand sentrum. Det dreier seg om tre leiligheter i Tollbodgata, to leiligheter i Bystranda Blå, og én leilighet i Festningsgata.

– Dette er helt uakseptabelt sa Tormod Nyberg, leder for sameiet i Bystranda Blå i desember, da saken ble kjent.

Han la til at sameiet skal stramme inn rutinene på hvem som oppholder seg i leilighetene.

Den siktede skal ha framleid en leilighet i Festningsgata ut. Foto: Jon Berntsen Kåsa

Ifølge tiltalen har mannen også ha leid ut leiligheter til bruk i prostitusjonsvirksomhet i Bergen, Haugesund, Stavanger, Sandnes, Sola, Skien og Drammen. Det skal ha skjedd gjennom et selskap som mannen eide, skriver Stavanger Aftenblad.

Skal ha tjent 7,5 millioner kroner

Ifølge tiltalen skal mannen ha leid ut leiligheter til prostituerte i en periode på fem år, fram til september 2022.

Politiet har observert flere kvinner som har gått inn og ut av leilighetene de aksjonerte mot. Denne konkrete leiligheten er ikke i Kristiansand.  Foto: Politiet

Salget av seksuelle tjenester fra prostitusjonsvirksomheten skal ha hatt en omsetning på minst 30 millioner kroner.

Påtalemyndigheten mener mannen og hans utleieselskap hadde et utbytte på minst 7,5 millioner kroner.

Han er også tiltalt for grov hvitvasking.

– Det er ingen tvil om at dette er et stort svart marked med store penger i omløp. Mye kan tyde på at dette er en aktør som har funnet en nisje og tjent penger, sier Roscoe.

– Kvinner i en vanskelig livssituasjon

Mannen er ikke tiltalt for menneskehandel.

– Selv om jeg i denne saken ikke har funnet bevismessig grunnlag for å ta ut tiltale for menneskehandel, så er det likevel ikke tvilsomt at mange kvinner i prostitusjon er i en vanskelig livssituasjon, sier statsadvokat Rudolf Christoffersen til VG.

VG skriver at mannen er tiltalt etter mafiaparagrafen, noe som betyr at strafferammen kan dobles. Til sammen risikerer han inntil 12 års fengsel for hallikvirksomhet.

Saken kommer opp for Hordaland tingrett. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Erkjenner ikke straffskyld

Mannen erkjenner ikke straffskyld for noen av punktene i tiltalen.

– Han kjenner seg ikke igjen i det bildet som nå blir tegnet, sier 46-åringens forsvarer, advokat Vetle Jensen.

Saken kommer opp for Hordaland tingrett i midten av februar, skriver Bergens Tidende. Der møter også en ukrainsk kvinne. Hun skal ikke ha noen direkte relasjon til mannen, men politiet mener hun har tilknytning til et bakmannsapparat i utlandet.

Også mannens samboer ble pågrepet sammen med mannen, men saken mot henne er henlagt på bevisets stilling, skriver Stavanger Aftenblad.