ARENDAL: Kvinnen etterforskes nå i minst sju bedragerisaker.

- Vi har hatt kontakt med etterforsker hos politiet og vil samarbeide med dem om å klarlegge de faktiske forhold i saken, sier informasjonssjef ved Sørlandet sykehus, Rune Nesdal Jonassen, til Fædrelandsvennen.

– Nevrokirurg

Kvinnen i 30-årene fikk blant annet tillit hos en boligselger og vant en budrunde på en luksusbolig til 20 millioner kroner. Hun var i virkeligheten blakk og uten jobb, skriver VG.

Kvinnen ga seg ut for å være lege. Hun har dommer på seg tilbake til 2007 for lignende forhold og er blant annet siktet for å ha lurt en MS-syk venninne av den tidligere Turboneger-vokalisten Hans Erik Dyvik Husby. Hun ga seg da ut for å være nevrokirurg.

– Omfattende sak

Ofrene hennes er fra hele landet og saken vokser i omfang. Det er blant annet startet en egen Facebook-gruppe for å advare mot kvinnen. Boligkjøpet er nå en del av politiets sak mot henne.

Slik poserer kvinnen i 30-årene på bilder. Foto: Privat

– Det er en omfattende sak som fortsatt er under etterforskning. Det er mange som har blitt lurt. Hun har gått fram på en måte som gjør at folk har trodd henne, sier politioverbetjent Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon.

Hun ble fengslet i august, og var da siktet for fire tilfeller av bedrageri.

– Min klient beklaget alt da hun ble fengslet i august, og hun satt da i varetekt i to uker før hun ble løslatt, sier kvinnens forsvarer, advokat Ole Joakim Devold til VG.

Delte bilder

Saken ble først omtalt av Agderposten. Avisen skriver om bilder den svindel-siktede kvinnen har delt med sine venner på sosiale medier.

Her poserer hun i legefrakk, med munnbind og med navneskilt påført sitt virkelige navn.

Ifølge avisen er det også et bilde av et eksamensbevis fra Universitetet i Oslo, samt et bilde som gi inntrykk av å være tatt på hennes legekontor.

– Jeg var helt sikker på at hun var nevrokirurg ved Sørlandet sykehus, slik hun hele tiden fortalte. Selv barna hennes omtalte henne som lege, forteller en kvinne til avisen.

Hun skal ha blitt forsøkt svindlet i forbindelse med et båtkjøp. Den falske legen skal ha blitt hennes venn og gitt mannen hennes sprøyter, blant annet mot smerter.

– Pasienter skal føle seg trygge

Rune Nesdal Jonassen sier sykehusene på Sørlandet ønsker å være åpne for pasienter og besøkende, men at man må ha ID-kort for å få tilgang til de områdene hvor man henter legefrakker og annet sykehustøy og utstyr.

Sykehusledelsen vil diskutere saken mandag, og vurdere hvordan de skal forholde seg videre.

- Det er en alvorlig sak for sykehuset dersom kvinnen har gitt seg ut for å være sykehusansatt. Dette handler om pasientsikkerhet. Pasienter skal føle seg trygge når de får henvendelser fra sykehuset og helsepersonell, sier Jonassen til Fædrelandsvennen.

Han kjenner i dag ikke til om sykehuset er blitt kontaktet av noen av kvinnens svindelofre.