KRISTIANSAND: – Dette er det største narkotikabeslaget som er gjort over Kristiansand havn opp gjennom alle år, sier seksjonssjef i grensedivisjonen i Tolletaten, Helge Breilid, til Fædrelandsvennen.

– Tolletaten er veldig fornøyd med å ha stoppet så store mengder narkotika fra å komme inn i landet, uttrykker Breilid.

Rekordbeslaget på totalt 102,4 kilo besto av:

  • 18 kilo heroin

  • 14,5 kilo amfetamin

  • 68 kilo hasj

  • 1,9 kilo kokain

Beslaglagt amfetamin. Foto: Tolletaten

Det var 18. desember i fjor at en tyskregistrert varebil ble stoppet for kontroll da den kom med Superspeed til Kristiansand klokka 15.30.

Reagerte

Fører, og eneste person i varebilen, var en tysk statsborger i 40-årene.

Tyskeren forklarte at han hadde med seg et vareparti som han skulle levere i Oslo og fremviste fakturaer på dette.

Under samtalen med vedkommende var det flere ting tjenestemennene reagerte på og det ble besluttet å ta en kontroll av varebilen og varepartiet, skriver Tolletaten i en pressemelding.

Varepartiet som bestod av kartonger med nudler, chips og godteri ble tatt ut. Helt bakerst på lasta lå det fem kartonger. Disse ble åpnet og det ble da oppdaget at kartongene inneholdt pakker som var vakuumpakket. Det ble da konstatert at det dreide seg om større mengder narkotika.

Fortsatt varetektsfengslet

Kontrollen ble fryst i påvente av kriminalteknisk bistand.

– Samtidig skal tjenestemennene ha all mulig honnør for jobben de gjorde, sier seksjonssjef i grensedivisjonen, Helge Breilid.

Han opplyser at det var samtaleteknikk og kroppsspråk som i stor grad var grunnen til at det ble besluttet å ta en grundig kontroll av varepartiet.

Tyskeren kom med Superspeed til Kristiansand. Foto: Silje Marie Hove / Fædrelandsvennen

Politiadvokat i Agder politidistrikt, Morten Formo, sier til Fædrelandsvennen at den tyske statsborgeren har vært varetektsfengslet siden desember.

– Vårt mål er å holde ham varetektsfengslet inntil det foreligger en rettskraftig dom. Saken er fortsatt under etterforskning, og vi håper den kan være sluttført før sommerferien, sier Formo.