KRISTIANSAND: — Dette var en gledelig nyhet. Men det var nære på, sier Vidar Kleppe.

I valgoversikten Fædrelandsvennen publiserte i onsdagens avis, fikk Demokratene 1493 stemmer, og mistet sitt ene mandat i Vest-Agder fylkesting. Pensjonistpartiet fikk 1512 stemmer - 19 flere enn Demokratene, og beholdt sitt ene mandat.

Men onsdag ettermiddag klokken 12.25 var samtlige stemmer telt opp. I tillegg til forhåndsstemmer avgitt andre steder i landet, var det en liten bunke reststemmer i Flekkefjord og Kristiansand. Det er stemmer som er avgitt i andre valgkretser enn velgerne tilhørte.

De viser at Demokratene har fått ytterligere 63 stemmer, tilsammen 1556 stemmer.

I den samme bunken stemmesedler lå det kun åtte til Pensjonsitpartiet, som tilsammen har fått 1520 stemmer.

Det er 36 færre enn Demokratene.

Lettet

— Det er veldig gledelig at jeg fikk flere stemmer enn Pensjonistpartiet. Det er tross alt ikke mange som har vært så aktiv som meg i fylkestinget. Selv mine politiske konkurrenter innrømmer det, sier Vidar Kleppe som har ledet kontrollutvalget i fylkeskommunen de siste fire årene.

— Det første vi tar fatt på nå er veibygginen og trafikksikkerheten i fylket. Den må vi få gjort noe med, sier Kleppe som vil ta opp lån og forskuttere veiutbyggingen.

Støtte

Ved kommunevalget i Kristiansand var det bare tidligere ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) som fikk flere slengere (716) enn Vidar Kleppe. Han ble ført opp på 428 stemmesedler som gikk til andre partier. Av egne partivelgere ble Kleppe også kumulert 589 ganger.

— I Songdalen fikk Demokratene 47 stemmer. Men vi fikk 63 stemmer derfra til fylkesvalget, sier Kleppe, som er svært glad for støtten. Det må jo bety at noen ser at jeg har vært en god ombudsmann for folket, sier kleppe.