FLEKKEFJORD: – Det er observert personer i helgene som har gått frem og tatt bilder på deres eiendom. Det har vist seg at dette er utsendinger fra Fylkesmannen, som da har vært der på eget initiativ i helgen, sier ordfører Reidar Gausdal til NRK Sørlandet.

Ifølge NRK Sørlandet har flere grunneiere fortalt at ansatte hos Fylkesmannens miljøvernavdeling har gått rundt på eiendommer og tatt bilder uten å presentere seg.

– Intensjonen fra vår side har vært å gjøre seg kjent med sakene, og å få sakene så godt opplyste som mulig, svarer Tom Egerhei, leder av miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen, til NRK.

Han vil etter henvendelsen fra kommunen endre praksisen, og sier at de nå vil varsle kommuner før de drar på befaring. Men Egerhei sier også at avdelingen ikke vil gi beskjed grunneierne og dette synes ikke ordføreren er godt nok.

– Alle som ser noen som lusker i buskene vil lure på hva som skjer. Det er greit at de gjør en grundig jobb, men de bør varsle de det gjelder om at noe foregår på deres eiendom, sier Reidar Gausdal til NRK.

Steinar Bergstøl Andersen i Kristiansand FrP har på bakgrunn av denne saken nå fremmet en interpellasjon til bystyremøtet 23. februar der han foreslår at Kristiansand kommune skal be Fylkesmannen om å varsle både kommunen og grunneieren før slike befaringer.