KRISTIANSAND: Gutten ble gjenkjent av overvåkningsbilder fra banken. Han sitter nå i arresten og vil bli avhørt i løpet av ettermiddag. Inntil da er det fortsatt en gåte for politiet hvordan han klarte å komme seg inn i banken.

15-åringen er kjent av politiet fra tidligere, og har hatt tilknytning til barnehjemsbarna som satte distriktet på hodet i fjor.

— Han er ikke blant den harde kjernen på sju personer av den gjengen. Men han har hatt tilknytning til dem, opplyser Geir Hansen, leder for etterforskningsavsnittet ved Agder politidistrikt.

Politioverbetjent Hans Martin Skovly ved forebyggende enhet opplyser at gutten er fra Kristiansand, men at han har bodd på en institusjon utenfor byen den siste tiden.

Jaktet

Fire politipatruljer ble satt inn i jakten etter at gutt som tatt på fersken da han utløste innbruddsalarmen i lokalene til Nordea i Markens gate i 03.30-tiden. Han befant seg fortsatt i lokalet da en vekter kom til stedet.

— I banken traff vekteren en ung gutt. Han greide ikke å holde på ham, og det ble et lite slagsmål før den unge gutten kom seg avgårde, opplyser operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Fire patruljer

Vekteren varslet politiets operasjonssentral, som sendte ut alt av tilgjengelige ressurser i Kristiansand.

— Fire patruljer ble satt inn i letingen. Men borte vekk var han, sier Osaland.

Uklart hva som er stjålet

Gutten ble funnet i andre etasje i banken.

Politiet har foreløpig ikke fått oversikt over om noe ble stjålet fra banken.

— Det kan se ut til at han har stjålet med seg en mobiltelefon. Foreløpig er det ikke meldt om noe annet som er stjålet fra banken, sier avdelingsleder Geir Hansen.