KRISTIANSAND: Det viser en oversikt fra Statistisk sentralbyrå. Statistikken viser personer drept eller skadd i veitrafikkulykker i Norge. Den tar for seg ulykkestall i trafikken i årets ti første måneder.

Les også: Trafikkdøden på Agder

For Agder viser statistikken at den største endringen knytter seg til reduksjon i antall dødsulykker. Mens det i årets ti første måneder i fjor ble drept hele 17 personer på agderveien, har det i år omkommet sju personer i trafikken. Det utgjør mer enn en halvering.

Når det gjelder ulykker i alt holder tallene seg stabilt. I Aust-Agder har det vært omkring ti prosent reduksjon i antall skadede personer i trafikken, mens antall skadede har økt ørlite i Vest-Agder.

I oktober i år omkom 13 personer på veiene i hele landet. Av de som omkom var 7 bilførere, 2 bilpassasjerer, 1 motorsyklist, 1 syklist og 2 fotgjengere. I tiårsperioden 2001-2010 har det i gjennomsnitt vært 20 omkomne og 77 hardt skadde i trafikken i oktober.

Foreløpige tall for januar til oktober i år viser at 145 personer har mistet livet, mens 530 personer er blitt hardt skadd. Foreløpige tall for samme periode i fjor var 187 omkomne og 582 hardt skadd. Endelige tall ble henholdsvis 186 og 623. Gjennomsnittet for årets ti første måneder i perioden 2001-2010 er 208 omkomne og 795 hardt skadd, skriver SSB.

PS:Statistikken omfatter bare ulykker som er meldt til politiet. Det medfører at mindre alvorlige ulykker og skader er underrepresentert i skadetallene.