AGDER: — Vi har fått inn mellom 1,7 og 1,8 millioner kroner de siste årene. Nå synes jeg det må økes noe. Alt annet øker jo. Vi bør passere to millioner, sa den 81 år gamle og alltid like engasjerte aksjonslederen i Kristiansand, Tor Mathisen, da tellingen startet i DnBs lokaler i Markens halv sju.

Det er tiende år han leder komiteen i Agders hovedstad.

Klokka 20.00 var det kommet inn drøyt 72 millioner kroner på landsbasis. Vest-Agder lå på 4. plass på fylkesoversikten med 19,94 kroner pr. innbygger, tett fulgt av Aust-Agder på femte plass med 19,61 kronerKristiansand var oppe i 13,57 kroner pr. innbygger, men tellingen er altså så vidt kommet i gang.

Bykle høyt oppe

Utsira topper foreløpig landsstatistikken med 218,12 kroner pr innbygger. Bykle er så langt beste Agder-kommune med 132,40 kroner pr. innbygger. (fjerde best i landet).

Åseral er nestbest på Agder med 89,27 kroner pr. innbygger til nå, mens Sirdal er tredjebest med 78 kroner og ett øre pr. innbygger, tett fulgt av Valle med 68 kroner og 42 øre.

FORNØYDE: Tor Mathisen (81) leder aksjonskomiteen i Kristiansand. Søndag kveld var han og banksjef Nancy Jensen fornøyde under opptellingen etter tv-aksjonen. Foto: Odd-Inge R nning Uleberg

Vennesla ligger så langt sist på Agder med fire kroner og 16 øre pr. innbygger, men det skyldes visst at venndølene teller sent, ikke at de gir lite.Overalt telles det. I banklokalene i Markens skal over 800 bøsser tømmes.

— Det er en stor jobb. Vi bruker maskiner, men vi sorterer og teller mye manuelt også, sier banksjef Nancy Jensen, som hadde 15 ansatte frivillig på jobb søndag kveld.

Stor giverglede

Det meldes om stor giverglede og mange bøssebærere. I Kristiansand er mange bøssebærere et godt tegn på et høyt resultat.

KNITRENDE PENGEMENGDE: Søndag kveld telles det penger i høyt tempo i DNBs lokaler i Markens. Fra venstre: Karen Knudsen i Amnesty, Harald Bjøran i innsamlingsaksjonen, Tor Mathisen i innsamlingskomiteen og banksjef Nancy Jensen. Foto: Odd-Inge R nning Uleberg

Amnestys egen Karen Knudsen var med på sorteringen søndag kveld. Det bugnet av sedler på bordet i møterommet.— Veldig gøy dette, sier hun og er overveldet over alle pengene som nå skal gå til gode formål i Amnesty, som igjen betyr at enkeltmennesker over hele verden kan få hjelp.