Foto: Redningsselskapet

FARSUND / FLEKKEFJORD: Nødmeldingen kom inn klokken 19.13 til politiet. Avisen Agder melder at mannen om bord i båten selv meldte at han hadde fått motorstopp og at båten hans tok inn vann ved Eidesfjord i Farsund.

Både redningsskøyta «Ægir» og et Sea King redningshelikopter ble satt inn i søket etter båten.

Drev mot Hidra

Opprinnelig ble det opplyst at båten lå utenfor Sigersvoll i Farsund. Søksområdet ble etterhvert utvidet til å gjelde mellom Lista— og Varnes fyr i Farsund og Hidra i Flekkefjord. Et område på cirka 30 kvadratkilometer.

– Vi søkte langs fjorden og Sea King-helikopteret søkte nærmere Hidra. De fant båten ved Rasvåg utenfor Hidra og tok seg av personen, forteller skipper Jarl Pedersen på redningsskøyta «Ægir» til fvn.no.

Baugen over vannet

Da redningsskøyta kom til den havarerte båten så hadde den tatt inn godt med vann.

– Det var bare baugen som var over vannet. Vi tauer båten nå til Kirkehavn, sier Pedersen.

Sea King-helikopteret fikk heist båtføreren opp og satte deretter kurs mot sykehus.

Redningspersonell driver med livreddende hjerte-lungeredning. Tilstanden er ukjent.

Båt og mann funnet

– Siste status nå er at mannen er funnet, opplyser 110-sentralen til fvn.no.

– Vi har gjort funn av båt og mann i sjøen. Sea King har tatt med seg vedkommende og går til Bergen. Båten var delvis nedsunket, opplyser redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge, til fvn.no.

Redningshelikopteret gjorde funn av person klokka 20.15. Ifølge HRS er det snakk om en pasient etter hendelsen.

Mange ressurser i sving

Både Brannvesenet Sør og Flekkefjord brannvesen bistår HRS og politiet i redningsaksjonen. Politiet skal ha hatt vansker med å få ny kontakt med vedkommende som meldte fra og det tok lang tid før omstendighetene rundt hendelsene ble klare.

Det blåser østlig liten kuling i området, og er foreløpig oppholdsvær, ifølge vakthavende meteorolog Børje Johansson ved Meteorologisk institutt.

- Uavklart

Et Sea King-helikopter fra HRS på Sola ble besluttet sendt i retning Fedafjorden etter at meldingen kom inn. Det tok av fra Sola klokken 19.30. - Vi fikk en melding om mulig mann over bord, sier Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

HRS jobbet sammen med politiet for å fremskaffe flere opplysninger i saken.

— Parallelt sørget vi for å ha ressurser på stedet, sier hun.