KRISTIANSAND: 19-åringen ble varetektsfengslet forrige fredag for fire uker siktet for to voldtekter. Den første overfallsvoldtekten fant sted 29. mai. I første omgang ble kvinnen som kontaktet politiet om denne voldtekten nærmest avvist, og dette har politiet sterkt beklaget i ettertid. Ved den andre overfallsvoldtekten, som fant sted 26. juni, forklarte den fornærmede kvinnen at det var to gjerningsmenn.

Først onsdag i forrige uke ble 19-åringen pågrepet og siktet for begge voldtektene. Han sitter i isolasjon, og politiet vil av den grunn ikke kommentere saken. Pågripelsen skjedde fire måneder etter den første voldtekten.

Bakgrunnen for isolasjonen i fengslet, og politiets reservasjon mot å fortelle mer om saken, er at det er en gjerningsmann på frifot. Han er etterlyst, men politiet vet ikke hvor han befinner seg. Det er frykten for at den etterlyste skal bli kjent med pågripelsen av 19-åringen som har gjort at politiet har lagt «et lokk» på saken.

Det fremgår imidlertid at fengslingskjennelsen fra Kristiansand tingrett at politiet har flere sikre bevis som knytter 19-åringen til i hvert fall den andre voldtekten. Det er dna-spor som knytter den siktede til overgrepet. Samtidig er det innhentet teledata som geografisk knytter den siktede til selve området voldtekten fant sted. Beskrivelsen av gjerningsmannen og vitneobservasjoner har også bidratt til pågripelsen, og dette var samlet sett tilstrekkelig for tingretten til å fengsle 19-åringen.