KRISTIANSAND: Gårsdagens statsbudsjett ble nedtur for Agder politidistrikt. De 700 millioner kronene ekstra til politiet, går i hovedsak til sentrale strøk, PST og helikoptre. På Agder blir det mindre penger neste år.

LES OGSÅ: Her er lovbruddene som ikke skal etterforskes

LES OGSÅ : — Går ut over rettssikkerheten

— Vi har redusert 36 årsverk i år, og nå har 15 vikarer fått brev om at de neppe får fortsette. Det er dramatisk for dem, men også for dem samlede kapasitet, sier Ernst Olav Lunde, hovedtillitsvalgt i Politiets Fellesforbund, Agder.

Derfor har han etterlyst tøffere prioriteringer i politidistriktet. Sånn sett er han glad for spesialinstruktsen om hva man skal jobbe med, og hva som skal kuttes ut.

— I prinsippet ja, men dette er sterk lut, og usedvanlig kraftig kost. Siden politimesteren ikke vil kommentere forslaget grunnet at det er internt, kan ikke jeg heller. Jeg nøyer meg med å si at det for meg er greit med åpenhet rundt dette. Politiets prioriteringer bør absolutt være gjenstand for offentlig debatt, sier Lunde.

— Hva synes du om at en rekke kriminelle forhold bare skal kuttes ut å etterforske?

— Som sagt, dette er kraftig kost, men jeg kritiserer ikke politimesteren denne gang. Det er den politiske ledelsen som må ta ansvaret for at vi har en økonomisk situasjon som gjør tøffere prioritering nødvendig. Det er regjeringens ansvar, sier Lunde.