Kristiansand: – Det arbeides med å få satt opp nye tjenestelister i hele politidistriktet med sikte på at vi skal få et mer synlig politi fra årsskiftet. Det opplyser visepolitimester Kjell Hegstad.

De grep som politimester Kirsten Lindeberg har tatt er at alle etterforskerne på politistasjoner og lensmannskontorer må ut i operativ tjeneste hver tredje helg.

– Det har vært en klar bevisstgjøring fra politimesterens side om at vi skal vektlegge i betydelig større grad det operative arbeid i førstelinjetjenesten. For å få dette til blir etterforskere på politistasjonene i Kristiansand for eksempel omdisponert slik at de skal jobbe operativt hver tredje helt. Dette vil gi er sterkere og mer synlig politi ute. Samtidig vil denne prioriteringen føre til at etterforskningskapasiteten blir noe mindre, sier politiinspektør Ole Hortemo, som er leder av Kristiansand politistasjon.

– Hvor mange ekstra politipatruljer blir det nå i helgene i Kristiansand for eksempel?

– Politiet oppgir ikke sin egen ressurssituasjon på denne måten. Men det som vil skje er kort og godt at det blir flere uniformerte politifolk på jobb fredager, lørdag og søndager.