KRISTIANSAND: — Vi er mildt sagt sjokkert over det ordvalget og de eksemplene Salvesen bruker for å bortforklare og årsaksforklare det som har skjedd, sier Ståle Myhre, Beate Hellands advokat.

Boa Salvesen har blant annet sagt at Beate Helland kun var ute etter Skumsvolls penger og sammenlignet henne med den kvinnelige psykopaten Alex Forrest som ble spilt av Glenn Close i filmen Farlig Begjær fra 1987. — Han henviser til en tjue år gammel film. Det viser at han ikke har forstått hvordan samfunnet har utviklet seg. Dette er en gammel manns tanker om seksuell trakassering, men heldigvis har både samfunnet og domstolene kommet lenger, sier Myhre.

Reaksjoner

Ståle Myhre vil sammen med Beate Helland nå vurdere hvordan de skal gå videre med det de mener er svært alvorlige uttalelser.

— Det har blitt brukt støtende ord. Hvordan vi skal reagere blir et tema framover, sier Ståle Myhre.

- Er det aktuelt å klage dette inn for Advokatforeningens disiplinærutvalg?

— Ja, det kan det.

— Hvordan reagerer Beate Helland selv på uttalelsene?

— Hun opplever de som svært krenkende. Dette skjer også i forlengelsen av en sak der temaet er krenkelse. Det er svært støtende det han gjør her. Om det er en klok måte å oppføre seg på når han representerer en sentral Frp-politiker kan det også være forskjellige syn på, sier Myhre.

Avviser

Boa Salvesen selv sier at han står for det han har sagt og nærmest fnyser av at han kan bli klaget inn for Advokatforeningen.

— Det må han være velkommen til å gjøre. Jeg har benyttet meg av ytringsfriheten jeg har som advokat i denne saken. Myhre burde selv tenkt over hva han har satt i gang da han gav henne de rådene han gjorde.

- Hvorfor trakk du inn filmen Farlig Begjær?

— Det er vanskelig å skulle måle hvilken ammunisjon man skal bruke i en slik sak. Men når hun skyter med kanon mot min klient, må hun regne med å få et hagleskudd tilbake, sier Salvesen.

- Hun opplever selv dette som krenkende?

— Ja, men hun burde ha tenkt på hva hun satte i gang når hun kommer med slike beskyldninger mot min klient, sier Salvesen.

Han sier at saken har vært enormt belastende for Skumsvoll.

— I dag reagerer samfunnet svært sterkt på voldtekt. I Oslo ble politipersonalet doblet etter voldtektsepisodene. Og så henger hun Henning Skumsvoll ut som voldtektsmann, vel vitende om at det ikke er tilfelle. Og dette spres til barn, barnebarn, kone og ex-kone. Da må hun vente noe tilbake, sier Salvesen.