KRISTIANSAND: – Vi har plukket et team som jobber med ungdom, både i det offentlige og det private apparatet. Det er rådgivere og helsesøstere fra skoler og personell fra barnevernet, Nav og andre. Hensikten er å møte ungdommen der de er. Vi skal være både forebyggende i konfliktsituasjoner, men også kartlegge hva som skjer når ungdommen møtes, forteller koordinator Sylvia Obuchowicz.

Hun har ansvaret for etableringen og koordineringen av prosjektet sammen med Geir Ropstad. Feltteamet skal gi tilbakemeldinger til hjelpeapparatet om situasjonen blant ungdom i Kristiansand. De håper med dette å bidra til å hjelpe målgruppen og forebygge konflikter og negative trender.

Samarbeider med politi

– Vi samarbeider med både politi, natteravnene og barnevakten, og vil prøve dette i gang for første gang i helga, sier Obuchowicz.

De stiller i helga med tre team på totalt 12 personer som skal være mobile og dukke opp der ungdommene samles.

– Vi kommer til å gå tidlig ut for å komme i kontakt med dem mens stemningen er god. Vi skal prøve å se litt på både alder, by— og bygdeungdom og rus.

"Miniforskere"

Obuchowicz poengterer at feltgruppen har som formål å være ”miniforskere” og ikke etterforskere.

– Vi skal være nysgjerrige, åpne og positive. I teamene er det folk som daglig jobber med barn og unge og de vil være kjente fjes for mange ungdommer, sier hun.

Feltteamet har hovedfokus på ungdom i Kristiansand under 18 år og kommer til å være spesielt synlige på merkedager som natt til 1. mai og natt til 17. mai.

Prosjektet er igangsatt av kriminalitetsforebyggende koordinator og samfunnsmedisinsk enhet i Kristiansand kommune og prislapp på rundt 200.000 kroner.

Hva synes du om prosjektet?