KRISTIANSAND: Thy Ferries og det ukrainske rederiet aksepterte i starten av uka en avtale med Det Internasjonale Transportarbeiderforbund. Men få dager senere viser det seg at partene er uenige om punktet i avtalen som gjelder lønna til mannskapet, skriver den danske avisen Nordjyske.

Vil lønne arbeiderne som fraktskip-mannskap

Ifølge avisen nekter Thy Ferries å skrive under på avtalen fordi de mener de 17 ukrainske sjømennene som jobber på skipet mellom Hanstholm og Kristiansand skal få lønn etter avtalen for fraktskip, som vil gi arbeiderne cirka 9.200 kroner i månedslønn. Victoria VI er nemlig offisielt definert som et fraktskip som kan ha opp til 12 passasjerer.

Transportarbeiderforbundet og fagforeningen 3F mener derimot at mannskapene skal lønnes som arbeidere på en ferje. Avtalen for ferjer sier at mannskapet skal ha omkring 20.000 kroner i månedslønn.

— Det er ferjetrafikk det er, og derfor skal de følge den nasjonale avtale, sier Morten Bach, inspektør i Det Internationale Transportarbejderforbund, til Nordjyske.

Ifølge Henning Søe, direktør i Thy Ferries, vil nå rederiet snakke med sine internasjonale kontakter i transportarbeiderforbundet for å finne en løsning.

— Vi er helt uenige med transportarbeiderforbundet, sier Søe til avisen.

Kan bli streik

Dersom ikke Thy Ferries har akseptert avtalen senest mandag morgen, vil fagforeningen 3F varsle en konflikt. Deretter har Thy Ferries to uker på å få skrevet under på avtalen før fagforeningen vil be mannskapet om å legge ned arbeidet, ifølge Nordjyske.

Hva mener du mannskapet bør få i lønn?