Klikk på bildet øverst i saken og se video fra åpningen!

KRISTIANSAND: Ett minutt inn i døgnet ble dørene åpnet ved den flunkende nye G-max-butikken i Avenyen. Et drøyt steinkast unna ligger XXL. Butikkene kjemper om de samme kundene, med pris som krigsmiddel.

Minst 1500 personer sto i køen foran det nye sportsvarehuset da dørene åpnet. De ivrigste hadde stått i kø siden lørdag – 36 timer før åpningen.

– Billig kajakk og billig sykkel, var svaret Roger Mortensen hadde for hvorfor han har holdt ut i halvannet døgn utenfor en butikk.

Saftige rabatter

Sykkel nedsatt fra 12.000 kroner til 1800 kroner og kajakk nedsatt fra 18.500 kroner til 5000 kroner gjorde sitt til at mange valgte å sitte i kø.

– Hvordan har det vært å sitte i køen i 36 timer?

– Det har vært helt greit. Tiden har gått fortere enn jeg trodde. Vi har hatt med oss noen bøker og fyrt opp grillen ved noen anledninger, så det har vært helt knall, sier Tore Møyland til fvn.no.

Christian Erga (14) og broren Joachim (18) satt 36 timer i kø da G-max på Forus åpnet. De gjentok suksessen i Kristiansand.

(Les mer under bildet)

Ventetiden ble lang for dem som stod foran i køen. Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad

Fylte handlevogna

I kassen på veien ut har brødrene ikke bare med seg sykler, men flere soveposer, termoser og mer til. Alt valgt nøye valgt ut etter å ha brukt mange timer med tilbudsavisen.

– Vi har kjøpt alt mulig som vi kan bruke. Det er jo så billig, sier Joachim Erga.

Både G-max og XXL holdt show utenfor i timen før åpningen. Ved XXL fikk to av butikkens ansatte vist fram sykkelakrobatikk og turning. G-max sendte fyrverkeri til himmels, riktignok ikke utenfor egen butikk, men i området like ved erkefienden XXL.

Totalt fant trolig drøyt 1500 plass i G-max køen. Køen utenfor XXL var betydelig kortere, med noen få hundre i kø. Den til vanlig så romslige parkeringsplassen i Avenyen ble dermed fylt til randen av biler.

Klikk på bildet øverst i saken og se video fra åpningen!